Ο δημοσιογράφος του CΝN, Richard Quest, ταξίδεψε από το Newark της Αμερικής στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου στην πρώτη, δοκιμαστική, «covid-free» πτήση της United Airlines.

Η εν λόγω πτήση αποτελεί το πρώτο δείγμα της αμερικάνικης αεροπορικής εταιρίας United Airlines, στο πλαίσιο μιας σειράς δοκιμαστικών πτήσεων, τεσσάρων εβδομάδων. Συγκεκριμένα, πριν την επιβίβαση, θα πραγματοποιούνται δοκιμές ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού σε όλους τους επιβάτες και το προσωπικό του αεροπλάνου με στόχο να αποδειχθεί ότι σωστές δοκιμές πριν την επιβίβαση στο αεροσκάφος, θα μπορούσαν να επιτρέψουν το «άνοιγμα» των υπερατλαντικών ταξιδιών και την εξάλειψη της ανάγκης επιβολής «καραντίνας» στους ταξιδιώτες.

«Πρόκειται για μια υπερατλαντική πτήση με επιβάτες, στην οποία, ακόμα και κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, αισθάνεσαι ασφαλής», ανέφερε ο Richard Quest.

Επίσης, στην περίπτωση που κάποιος από τους επιβαίνοντες νοσήσει με Covid-19 κατά τη διάρκεια της πτήσης, παρά το τεστ που προηγήθηκε, οι μάσκες προσώπου, οι αποστάσεις και τα φίλτρα HEPA του αεροσκάφους αρκούν ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines, Scott Kirby, ισχυρίστηκε ότι οι πιθανότητες να φανεί κάποιος αρνητικός σε προληπτικό έλεγχο για Covid-19 πριν από μια υπερατλαντική πτήση και να αποδειχθεί θετικός κατά την άφιξή του στον προορισμό, μεταδίδοντας τον ιό κατά τη διάρκεια της πτήσης, είναι ελάχιστες.

Πηγή: CNN