Το δεύτερο Airbus A321neo της Aegean έφτασε στο Αεροδρόμιο Αθηνών

Το δεύτερο AIRBUS A321 NEO SX-NAB της Aegean Airlines έφτασε το Σαββατοκύριακο στο Αεροδρόμιο Αθηνών.

«Οι κυβερνήτες μας Σπύρος Γιαννακόπουλος και Στέφανος Αθανάσογλου φρόντισαν για μια εντυπωσιακή άφιξη που τα είχε όλα..και low pass και wings’ wave.» γράφει σε ανάρτησή της  στα social media η αεροπορική εταιρεία.

H εταιρεία θα παραλάβει αλλά 2 του ιδίου τύπου A321neo ως την άνοιξη του 2021, φτάνοντας τα 9 A320/A321 neo από τη συνολική παραγγελία των 46 αεροσκαφών. Το νέο Airbus A321neo είναι εξοπλισμένο με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, που συμβάλλει στη μείωση κατά 23% των εκπομπών CO2 ανά χιλιομετρική θέση σε σχέση με τον παρόντα στόλο των Airbus, αλλά και κατά 53% σε σχέση με τα αρχικά – και τότε καινούργια – AvroJ100 της AEGEAN, 20 χρόνια πίσω. Επίσης, περιορίζει κατά 50% το NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη και κατά 75% το αποτύπωμα θορύβου, καθιστώντας το σήμερα, τον πιο περιβαλλοντικά φιλικό και αποδοτικό τύπο αεροσκάφους που έχει ενταχθεί ποτέ στο στόλο της AEGEAN.

Με αυξημένη χωρητικότητα που φτάνει τις 220 επιβατικές θέσεις, μειωμένη κατανάλωση καυσίμων και μεγαλύτερη εμβέλεια κατά 1 επιπλέον ώρα πτήσης, το νέο Airbus Α321neo, αναμένεται να προσδώσει επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην AEGEAN, μετά το πέρας της κρίσης του Covid-19.

To βίντεο είναι από το thepilotshop.gr.