Το Skyscanner είδε άνοδο τόσο στις αναζητήσεις όσο και στις κρατήσεις τις ημέρες που έγιναν οι ανακοινώσεις για τα εμβόλια.

Παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια πιθανότατα δεν θα είναι διαθέσιμα σε όλους στις ΗΠΑ σύντομα, ορισμένοι άνθρωποι έσπευσαν να κάνουν σχέδια για τις επόμενες διακοπές τους.

Σύμφωνα με το Business Insider, η μηχανή αναζήτησης ταξιδιών Skyscanner στις 9 Νοεμβρίου 2020, όταν ολοκληρώθηκαν οι ανακοινώσεις για το πολλά υποσχόμενο εμβόλιο της Pfizer, οι αναζητήσεις για μετ ‘επιστροφής οικονομικές θέσεις από τις ΗΠΑ στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 39% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα, ενώ οι νέες κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 25%.

Ομοίως, στις 16 Νοεμβρίου 2020, όταν οι πραγματοποιήθηκαν οι ανακοινώσεις για το εξίσου αποτελεσματικό εμβόλιο της Moderna, οι αναζητήσεις για μετ ‘επιστροφής οικονομικές θέσεις από τις ΗΠΑ προς το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 63% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ αντίστοιχα οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 17%.

Αυτό που αποτελεί έκπληξη είναι πως αρκετοί Αμερικανοί αναζητούσαν προορισμούς με τις μεγάλες μητροπόλεις να κατέχουν τα πρωτεία της λίστας, με προεξάρχουσες τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι να είναι οι τρεις πρώτες.

Ενδιαφέρον είναι ότι, όταν ξέσπασαν νέα για ένα δεύτερο πιθανώς βιώσιμο εμβόλιο, οι ταξιδιώτες άρχισαν να ονειρεύονται ακόμη μεγαλύτερα ταξίδια, με τους διεθνείς προορισμούς από το Λονδίνο έως το Μόναχο να είναι μεταξύ των τους 10 δημοφιλέστερων προορισμών διεθνώς.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα των ταξιδιών για το Skyscanner, Μαρκ Κρόσεϊ, δήλωσε ότι οι ταξιδιώτες στις ΗΠΑ ενθαρρύνονται από τα καταργημένα τέλη αλλαγής των εισιτηρίων που έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες.

«Η επιλογή των ευέλικτων ταξιδιωτικών ναύλων δεν έχει περάσει απαρατήρητη και οι αμερικανοί ταξιδιώτες νιώθουν αναμφίβολα ότι επωφελούνται», είπε, προσθέτοντας ότι οι χαμηλοί ναύλοι και η ευελιξία θα συνεχίσουν για λίγο και μετά το τέλος της πανδημίας.

Το Business Insider, ανέφερε τον Απρίλιο ότι πολλοί ειδικοί προέβλεψαν – αν και δεν όρισαν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα – τα ταξίδια θα ανακάμψουν γρήγορα.

«Η επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν είναι διαχρονική», δήλωσε εκπρόσωπος του TripAdvisor, «Αυτό που έχουμε δει μέσω του SARS, του Έμπολα, των τρομοκρατικών επιθέσεων και πολλών φυσικών καταστροφών είναι ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία ανέκαμπτε μετά από λίγο.»

Ο CEO και συνιδρυτής της TripScout, Κόνραντ Βαλιτζένσκι, δήλωσε ότι βλέπει τα νέα για τα εμβόλια αποτελούν ίσως «την πρώτη σημαντική ηθική ώθηση από τον Μάρτιο» για τους ταξιδιώτες.

«Θα χρειαστούν μερικοί μήνες για να δούμε τον αντίκτυπο, αλλά υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ», είπε.

Οι Αμερικανοί ονειρεύονται να ταξιδέψουν στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, μεταξύ αυτών είναι:

Λονδίνο
Παρίσι
Κοπεγχάγη
Μάντσεστερ
Μαδρίτη
Άμστερνταμ
Δουβλίνο
Φρανκφούρτη
Μιλάνο
Μόναχο

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποιεί ότι «τα ταξίδια αυξάνουν την πιθανότητα να διαδώσετε τον Covid-19.», ενώ ταυτόχρονα, οι περισσότερες χώρες και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να έχουν κλειστά τα σύνορά τους για τους Αμερικανούς, ωστόσο, οι ίδιοι ελπίζουν ότι τα θα ξανά ξεκινήσουν σύντομα.