Ο πιλότος του θηριώδους αεροπλάνου αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης στον κινητήρα.

Το γύρο του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο, το οποίο απαθανατίζει άρματα του ρωσικού στρατού να ρυμουλκούν ένα μεγάλο μεταφορικό αεροσκάφος τύπου Antonov An-124 Ruslan, το οποίο είχε βγει από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Τολματσιόβο του Νοβοσιμπίρσκ, στη Σιβηρία.

Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς τα τανκς «Τ-72» κατάφεραν να μεταφέρουν με ασφάλεια το τεράστιο αεροπλάνο βάρους 200 τόνων στο διάδρομο.

​Στις 13 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την απογείωσή του, το An-124 της εταιρείας Volga-DneprAirlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Νοβοσιμπίρσκ-Βιέννη αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης στον κινητήρα.

Το αεροπλάνο μετέφερε φορτίο βάρους 84 τόνων από τη Σεούλ προς τη Βιέννη, ενώ στο Νοβοσιμπίρσκ πραγματοποίησε στάση για τεχνικούς λόγους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κατά την απογείωση, ο κινητήρας του αεροσκάφους φέρεται να υπέστη σοβαρή βλάβη, με αποτέλεσμα ο πιλότος να αναγκαστεί να κάνει έκτακτη προσγείωση, βγαίνοντας από το διάδρομο.

Και μπορεί το αεροπλάνο να υπέστη σοβαρές ζημιές, ωστόσο κανείς από το πλήρωμα 14 ατόμων δεν τραυματίστηκε.

Το AntonovAn-124 Ruslan είναι το μεγαλύτερο εμπορικό αεροσκάφος μαζικής παραγωγής με μήκος σχεδόν 69 μέτρα και εκπέτασμα περίπου 73 μέτρα. Το βάρος του χωρίς φορτίο είναι 178,2 τόνοι, ενώ το βάρος απογείωσης 392 τόνοι.

Πηγή: sputniknews.gr