Η Alitalia θα πραγματοποιεί πτήσεις με τεστ κορωνοϊού από τη Ρώμη προς τη Νέα Υόρκη από τις 8 Δεκεμβρίου, με σκοπό να είναι ελεγμένοι όλοι οι επιβάτες και οι πτήσεις να είναι covid-free.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την εντολή του υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα και ισχύει έως τις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες που πετούν μεταξύ Ρώμης και ορισμένων προορισμών των ΗΠΑ μπορούν να κάνουν τεστ για τον κοροναϊό 48 ώρες πριν από την αναχώρηση και κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο, για να αποφευχθεί η υποχρεωτική ημέρα καραντίνας που επιβάλλει η Ιταλία στους εισερχόμενους ταξιδιώτες.

Τον Σεπτέμβριο, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει τα εσωτερικά ταξίδια μετά το πρώτο κύμα της επιδημίας, η Alitalia πειραματίστηκε με τεστ Covid σε ορισμένες πτήσεις μεταξύ του Fiumicino της Ρώμης και του αεροδρομίου Linate του Μιλάνου, των μεγαλύτερων κόμβων της Ιταλίας. Ωστόσο, η κυβέρνηση περιόρισε σταδιακά την κίνηση μεταξύ περιφερειών για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος των λοιμώξεων.

«Αυτή η πειραματική φάση θα στοχεύει στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της λειτουργικότητας του νέου τρόπου ταξιδιών, με στόχο να καταστεί ευρύτερα διαθέσιμο ενόψει της επερχόμενης σεζόν του καλοκαιριού 2021», ανέφεραν οι δύο εταιρείες.