Έφυγε από τη ζωή την Πρωτοχρονιά η επικεφαλής του τμήματος Αεροναυπηγικής (Aeronautics) του αμυντικού κολοσσού Lockheed Martin, Μισέλ Έβανς στα 54 της χρόνια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Defence Point, θεωρούνταν εκ των βασικών υποψηφίων για την αντικατάσταση της σημερινής CEO του συνόλου της εταιρίας, της 65χρονης Μάριλιν Χιούσον.

Η Έβανς πέρασε όλη της την επαγγελματική ζωή δουλεύοντας για την Lockheed Martin, παρουσίασε ασθένεια που δεν έχει ανακοινωθεί, η οποία την οδήγησε στην ανάγκη να πάρει άδεια τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters είχε κάνει λόγο για καρκίνο εκείνη την περίοδο.

Στην επιστολή που ενημέρωνε τους εργαζόμενους για την άδεια που είναι αναγκασμένη να πάρει, η Έβανς έκανε λόγο για “πολύ καλή πρόγνωση” του συγκεκριμένου καρκίνου, με την κατάστασή της να είναι ιάσιμη. Επέστρεψε όμως στη δουλειά λίγο αργότερα, για να λάβει ξανά άδεια λόγω υγείας τον Δεκέμβριο.

Η Έβανς ήταν επικεφαλής του μεγαλύτερου τμήματος της Lockheed Martin, του Αεροναυπηγικού (Aeronautics), με κύκλο εργασιών περί τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Είχε υπό την ευθύνη της προγράμματα όπως αυτά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και F-22, αλλά και το άκρως απόρρητο Skunk Works, που ίσως εμπλέκεται στο μαχητικό έκτης γενιάς των ΗΠΑ