36χρονος άνδρας ζούσε επί τρεις μήνες σε τμήμα του διεθνούς αεροδρομίου του Σικάγου όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση και φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι φοβόταν να επιστρέψει στο σπίτι του, λόγω κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Guardian, ο Αντίτια Σινγκ συνελήφθη το Σαββατοκύριακο και κατηγορείται για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένο χώρο αεροδρομίου- που αποτελεί κακούργημα- και για κλοπή, σύμφωνα με τη Chicago Tribune.

Ο άνδρας έφτασε στο αεροδρόμιο O’Hare με πτήση από το Λος Άντζελες στις 19 Οκτωβρίου, ανέφεραν οι εισαγγελείς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, το απόγευμα του Σαββάτου, τον προσέγγισαν δύο εργαζόμενοι της United Airlines, που ζήτησαν να δουν την ταυτότητά του. Εκείνος φέρεται να τους έδειξε μία κάρτα του αεροδρομίου, ο κάτοχος της οποίας- ένας υπεύθυνος λειτουργίας του αεροδρομίου- είχε δηλώσει πως την έχασε στις 26 Οκτωβρίου.

Έπειτα από αυτό, οι δύο υπάλληλοι ενημέρωσαν τις αρχές και ο 36χρονος συνελήφθη.

Επιβάτες έδιναν τρόφιμα στον Σινγκ, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, είπε η βοηθός εισαγγελέα Καθλίν Χάγκερτι, στη δικαστή Σουζάνα Ορτίζ. Ακόμη, ανέφερε ότι ο 36χρονος βρήκε την κάρτα εργαζομένου στο αεροδρόμιο και ότι «φοβόταν να πάει σπίτι, λόγω του κορωνοϊού».

Ο Σινγκ, που έχει μάστερ στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, είναι άνεργος και μένει με συγκατοίκους στο Όραντζ του Λος Άντζελες. «Το δικαστήριο θεωρεί αυτά τα δεδομένα και τις συνθήκες αρκετά σοκαριστικές για τη φερόμενη περίοδο που συνέβησαν», είπε η δικαστής.

«Το να βρίσκεται σε προστατευόμενο τμήμα του αεροδρομίου με ψεύτικη κάρτα, με βάση την ανάγκη τα αεροδρόμια να είναι απολύτως ασφαλή, προκειμένου οι άνθρωποι να νιώθουν ασφαλείς για να ταξιδέψουν, θεωρώ ότι αυτές τις φερόμενες ενέργειες τον καθιστούν κίνδυνο για την κοινότητα», συμπλήρωσε.

Η εγγύηση ορίστηκε στα 1.000 δολάρια. Αν την καταβάλει και αφεθεί ελεύθερος, του απαγορεύεται να μπει στο αεροδρόμιο.

Η υπηρεσία αεροπορίας του Σικάγο σε ανακοίνωση επισημαίνει ότι υψηλότερη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των αεροδρομίων, αλλά σημειώνει ότι ο 36χρονος δεν αποτελούσε κίνδυνο. «Παρότι αυτό το συμβάν παραμένει υπό διερεύνηση, μπορέσαμε να καθορίσουμε ότι αυτός ο κύριος δεν αποτελούσε κίνδυνο ασφαλείας για το αεροδρόμιο ή τους ταξιδιώτες. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου στην εξονυχιστική έρευνα για το θέμα», ανέφερε η ανακοίνωση.