Η πρώτη πτήση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου και τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στις 25 Ιανουαρίου.

Η American Airlines θα ξεκινήσει καινούργια πτήση για το καλοκαίρι του 2021 από τη Νέα Υόρκη (JFK) προς την Αθήνα με αεροσκάφος Boeing 777-200. Οι πτήσεις θα είναι διαθέσιμες προς πώληση από τις 25 Ιανουαρίου.

Οι επιβάτες θα έχουν την επιλογή να ταξιδέψουν σε Flagship Business, Premium Economy ή Main Cabin. Το WIFI και η υπηρεσία ψυχαγωγίας εν πτήσει θα είναι διαθέσιμα σε όλο το αεροσκάφος.

Το νέο δρομολόγιο της American προς την Αθήνα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη στρατηγική συμμαχία μεταξύ της JetBlue και της American Airlines Group Inc. Η συνεργασία προσφέρει περισσότερη διασυνδεσιμότητα και πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο της βορειοανατολικής πλευράς. Αυτή η συμμαχία θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος των δυο αερομεταφορέων κατά την επανέναρξη των πτήσεων μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.

«Προσβλέπουμε στην έναρξη του καινούργιου μας δρομολογίου από τη Νέα Υόρκη προς την  Αθήνα που θα προσφέρει βελτιωμένη σύνδεση μεταξύ αυτών των δυο σπουδαίων πόλεων», είπε ο Αντιπρόεδρος του τμήματος EMEA Sales and Distribution της American Airlines Tom Lattig.

«Η ασφάλεια και η άνεση τόσων των πελατών όσο και του πληρώματός μας αποτελεί πάντα την ύψιστη προτεραιότητά μας και ανυπομονούμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας σε αυτό το δημοφιλές δρομολόγιο.»

Οι πτήσεις υπόκεινται στην έγκριση της κυβέρνησης:
Από   Προς     Αναχώρηση       Άφιξη
ATH JFK          11:00             15:05
JFK ATH          16:20             08:50

Η «Καθαρή» Υπόσχεση της American
«Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της εξυπηρέτησης των πελατών μας στα εσωτερικά και διεθνή ταξίδια τους είναι βασική προτεραιότητα της American. Η American είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία των Η.Π.Α. που υιοθετεί την πλατφόρμα VeriFLY η οποία προσφέρει έναν εύκολο τρόπο υποβολής αρνητικού αποτελέσματος από τεστ κορονοϊού (COVID-19), καθώς και άλλων συμπληρωμένων εγγράφων που απαιτούνται από όλους τους διεθνείς ταξιδιωτικούς προορισμούς προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η American ήταν επίσης η πρώτη αεροπορική που έλαβε την πιστοποίηση GBAC STAR™ από το Global Biorisk Advisory Council (GBAC) για όλο τον στόλο των αεροσκαφών της και τα Admirals Club lounges της.