Η Sikorsky (υπάγεται στη Lockheed Martin) και η Boeing παρουσίασαν τις λεπτομέρειες της πρότασής τους για τον διαγωνισμό FLRAA (Future Long Range Assault Aircraft) για το επόμενης γενιάς ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού.

Πρόκειται για το ελικόπτερο, υπό τον ονομασία DEFIANT X, που θα είναι, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, το «ταχύτερο, πιο ευέλικτο και με τη μεγαλύτερη επιβιωσιμότητα ελικόπτερο εφόδου στην ιστορία», και προορίζεται να «φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ο στρατός αντιμετωπίζει τις απειλές από το 2035 και μετά».

Ειδικότερα, το DEFIANT X βασίζεται στις τεχνολογίες που δοκιμάστηκαν από το SB>1 DEFIANT, το οποίο αποτέλεσε «technology demonstrator». Προορίζεται να έχει ιδιαίτερα μεγάλη εμβέλεια και επιβιωσιμότητα, ώστε να μπορεί να πετά χαμηλά και σε υψηλές ταχύτητες πάνω από εδάφη με πολύπλοκες μορφολογίες, να προσγειώνεται γρήγορα, αφήνοντας στρατιώτες και εξοπλισμό στην περιοχή- στόχο και να φεύγει γρήγορα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, έχει διπλάσια εμβέλεια και ταχύτητα από το ελικόπτερο Black Hawk, που χρησιμοποιείται ευρύτατα από τον αμερικανικό στρατό και το οποίο προορίζεται να διαδεχτεί το DEFIANT X. Επί της παρούσης υποβάλλεται σε δοκιμές σε «ψηφιακό περιβάλλον μάχης» και, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εταιρείες, συνεχίζει να αποδεικνύεται η «πλατφόρμα με τη μεγαλύτερη επιβιωσιμότητα για τις απαιτήσεις της αποστολής».

Το αεροσκάφος χρησιμοποιεί την Sikorsky X2 Technology για να επιχειρεί σε υψηλές ταχύτητες, ενώ παράλληλα διατηρεί δυνατότητες χειρισμού σε χαμηλές ταχύτητες, κάτι που, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, παρέχει στους στρατιώτες αυξημένη ευελιξία και επιβιωσιμότητα σε περιβάλλον αεράμυνας υψηλών απειλών, επιτρέποντας τη διείσδυση σε εχθρικές άμυνες ενώ παράλληλα μειώνεται η έκθεση σε εχθρικά πυρά. Όπως υποστηρίζεται, το DEFIANT X μπορεί να ανανεώσει ριζικά τις δυνατότητες εναέριας επίθεσης του αμερικανικού στρατού, με περιορισμένες παρόλα αυτά αλλαγές σε τακτικές, τεχνικές, διαδικασίες, εκπαίδευση και υποδομές, διατηρώντας παράλληλα το «αποτύπωμα» και τις δυνατότητες που συνεπάγεται η χρήση των σημερινών Black Hawk.