Ο Στιβ Τζόουνς μετέτρεψε πέρυσι μία τουρμπίνα αεροπλάνου σε ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο, με στόχο να μετατρέψει τις οικογενειακές εξορμήσεις σε ένα ‘’εναέριο’’ ταξίδι φαντασίας. O πρώην τεχνικός αεροσκαφών μένει πλέον στο σπίτι ώστε να φροντίζει τα παιδιά του.

Τώρα, έχει θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση ενός μεγαλύτερο πρότζεκτ: ένα ολόκληρο αεροπλάνο Boeing 737 – που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας – σε τροχόσπιτο.Το αεροπλάνο, το αγόρασε ο Τζόουνς μέσω των επαφών του με τον κλάδο και ανήκε στην αεροπορική εταιρεία χαμηλού προϋπολογισμού ΒΜΙ Baby.

Ο Τζόουνς ήθελε να μετατρέψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του αεροπλάνου, αλλά επίσης ήξερε ότι έπρεπε να το μεταφέρει 200 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Bruntingthorpe μέχρι το σπίτι του στο Lancashire, οπότε αποφάσισε να κόψει ένα τμήμα από τα φτερά προκειμένου να μετακινηθεί ευκολότερα. Για το σκοπό αυτό προσέλαβε μια εξειδικευμένη εταιρεία που μπόρεσε να ανυψώσει το αεροσκάφος σε ένα τρέιλερ μεγάλου φορτίου χρησιμοποιώντας γερανό.

Η πρώτη πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει ο Τζόουνς μετά την παραλαβή του αεροπλάνου ήταν ο καθαρισμός του στο εσωτερικό, καθώς είχε συσσωρευτεί μούχλα από την πολυετή έκθεσή του στην υγρασία.

Τα έξοδα για αυτή την ανακαίνιση ανέρχονται στα 18.000 δολάρια, με τα σχέδιά του να περιλαμβάνουν ξύλινες πόρτες και γυάλινο μπαλκόνι. Το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο θα έχει χωρητικότητα τεσσάρων ατόμων με ένα υπνοδωμάτιο, ένα δεύτερο στο «κατάστρωμα» με ένα διπλό κρεβάτι το οποίο αναδιπλώνεται και έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε κουκέτα. Η κατασκευή του υπολογίζεται περίπου 1.000 ώρες, είπε ο Τζόουνς, λέγοντας μάλιστα ότι οι εργασίες που χρειάζονται είναι πολύ πιο απαιτητικές από την τουρμπίνα.

Πέρα από τη μικρή μετατροπή για την κατασκευή της κουζίνας, σχεδιάζει να διατηρήσει τον αρχικό χαρακτήρα του αεροπλάνου, καθώς όπως δηλώνει επιθυμεί «όλα να είναι αυθεντικότητα».