Σε επαφή με αεροπλάνα και ελικόπτερα ερχόταν ένας 32χρονος στο Βερολίνο, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές, καθώς παρίστανε τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, δίνοντας ψεύτικες οδηγίες σε πτήσεις.

Ειδικότερα, ο 32χρονος, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Κέπενικ, ανατολικά της γερμανικής πρωτεύουσας. Η αστυνομία κατόρθωσε να φτάσει μέχρι το διαμέρισμά του, καθώς ο 32χρονος ήρθε σε επαφή με ελικόπτερο της αστυνομίας, το οποίο εστάλη σαν δόλωμα στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του, η αστυνομία βρήκε δύο ραδιοπομπούς οι οποίοι εξέπεμπαν στις συχνότητες που απαιτούνται για την επαφή με αεροσκάφη.

«Για όλους όσους ρωτούν για την επιχείρηση της αστυνομίας με ελικόπτερο στο Κέπενικ, επρόκειτο για μια ασυνήθιστη σύλληψη», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία του Βερολίνου.

Ο άνδρας φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με πιλότους επιβατικών και μεταφορικών αεροσκαφών, καθώς και με ελικόπτερα της αστυνομίας τους τελευταίους έξι μήνες, δίνοντας «δυνητικά επικίνδυνες» οδηγίες σύμφωνα με τις αρχές.

Ευτυχώς, δεν προκλήθηκε κάποιο ατύχημα από την απερισκεψία του 32χρονου.

Με πληροφορίες από Associated Press