Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Σουδάν, Χαρτούμ υποχρεώθηκε να κάνει ένα επιβατικό αεροσκάφος, μετά την εισβολή μιας οργισμένης γάτας στο πιλοτήριο και την επίθεση της στους δύο πιλότους λίγο μετά την απογείωση.

Ειδικότερα, η πτήση του αεροσκάφους της σουδανικής αεροπορικής εταιρείας Tarco με προορισμό τη Ντόχα του Κατάρ ήταν σε εξέλιξη, όταν εντοπίστηκε η οργισμένη γάτα μέσα στο κόκπιτ, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Al Sudani.

Προφανώς το μικρόσωμο αιλουροειδές δεν ήταν ενθουσιάστηκε με την ιδέα της πτήσης και επιτέθηκε στους δύο πιλότους. Όταν αποδείχθηκαν μάταιες όλες οι προσπάθειες του πληρώματος να συλλάβουν τον «αεροπειρατή» ο κυβερνήτης πήρε την απόφαση να κάνει στροφή και να γυρίσει στην πρωτεύουσα του Σουδάν.

Όπως αποδείχθηκε το αεροσκάφος είχε παραμείνει μια νύχτα σε υπόστεγο του αεροδρομίου του Χαρτούμ πριν την απογείωσή του και όπως φαίνεται η γάτα κατάφερε με κάποιο τρόπο να παρεισφρήσει και να κρυφτεί στην καμπίνα στη διάρκεια του καθαρισμού του αεροπλάνου και των μηχανικών ελέγχων.

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το συμβάν αυτό στο Σουδάν δεν αποτελεί την πρώτη τέτοια απόπειρα… αεροπειρατείας, αφού το 2004 ένα βελγικό αεροσκάφος με 62 επιβαίνοντες αναγκάστηκε να επιστρέψει στις Βρυξέλλες όταν μια γάτα ονόματι Τζιν έπαθε αμόκ λίγο αφότου εισήλθε στο πιλοτήριο, την ώρα που σερβιριζόταν το γεύμα στους πιλότους.