Ο Andras Rado, Senior Corporate Communications Manager της Wizz Air μίλησε στο AirNews για το νέο δρομολόγιο της εταιρείας, Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αμπου Ντάμπι και για τους στόχους της στο μέλλον.

Συνέντευξη Ηλέκτρα Αλευρίτη

– Ο νέος εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Wizz Air Abu Dhabi, ξεκίνησε τα δρομολόγια προς Αμπου Ντάμπι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας σχετικά με τη χωρητικότητα;
Βλέπουμε ήδη τη ζήτηση σε αυτό το δρομολόγιο και ελπίζουμε ότι στο μέλλον, καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί μετακινήσεων, θα υπάρξει μεγάλη κίνηση μεταξύ αυτών των πόλεων. Η Wizz Air είναι προσηλωμένη στη στήριξη του τουριστικού τομέα της Ελλάδας και του Αμπου Ντάμπι και στην προσφορά χαμηλών ναύλων σε συνδυασμό με την υπέροχη onboard εμπειρία στο αεροσκάφος.

– Ποια ήταν η επίδραση της πανδημίας στο Wizz Air Group;
Αν και η Wizz Air δεν είναι απρόσβλητη από την τρέχουσα κρίση, χάρη στον αυστηρό έλεγχο κόστους, την ισχυρή ρευστότητα και την ευέλικτη προσέγγιση, η αεροπορική εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσει το γεωλογικό της αποτύπωμα, προσθέτοντας 14 νέες βάσεις και πάνω από 300 νέες διαδρομές στο δίκτυό της το 2020, ενώ παραδίδει 16 ολοκαίνουργια αεροσκάφη.

– Πώς βλέπετε τους ανταγωνιστές σας στο Αμπου Ντάμπι, όπως την Etihad Airways; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά σας έναντι των άλλων αεροπορικών εταιρειών;
Σεβόμαστε τους ανταγωνιστές μας σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε, ωστόσο επικεντρωνόμαστε στη δική μας ανάπτυξη. Θέλουμε να τονώσουμε την αγορά και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες. Σκοπός μας είναι να… απελευθερώσουμε τη ζωή των πελατών μας μέσω προσιτών ταξιδιών. Ακόμα, το μοντέλο ULCC μάς δίνει τη δυνατότητα να διατηρούμε χαμηλούς ναύλους ενώ πετάμε με τα πλέον βιώσιμα αεροσκάφη μονής διαδρομής, τα Airbus A321neo. Είμαστε αφοσιωμένοι στην επέκταση του δικτύου μας από το Αμπου Ντάμπι σε πολλούς συναρπαστικούς προορισμούς, παρέχοντας απευθείας σύνδεση με την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.