Ο Τζακ Έζον του Embark Beyond θεωρεί ότι η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία θα είναι κλειστές φέτος για τους Αμερικανούς τουρίστες. Για αυτό και ενθαρρύνει τους πελάτες του να κλείσουν διακοπές σε βίλες και resorts σε όλη την Ελλάδα και στην Τουρκία. Υποσχόμενη θεωρείται επίσης η Κύπρος, ενώ και η Πορτογαλία ενδεχομένως να κινηθεί αναλόγως.

«Η Emirates αρχίζει ξανά τις πτήσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα την 1η Ιουνίου και θέλουμε οι πελάτες μας να είναι οι πρώτοι που θα πάρουν θέσεις, όταν συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα άλλο δεν θα είναι ανοικτό. Εάν αυτό είναι το μοναδικό μέρος όπου θα μπορεί να πάει ο κόσμος, θα γίνει χαμός», τονίζει ο Έζον.

Όπως εξηγεί ο Ταμπρόφσκι της Skylark, η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα φέτος, καθώς έχει πολλά ξενοδοχεία με εξωτερικούς χώρους και επίσης χειρίστηκε καλά το άνοιγμα του τουρισμού πέρυσι. Ο ίδιος θεωρεί ότι το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς από τα μέσα Μαΐου θα πιέσει και άλλες χώρες να ακολουθήσουν, όμως δεν πιστεύει ότι οι Αμερικανοί θα μπορέσουν να ταξιδέψουν ελεύθερα στην Ευρώπη πριν από τον Αύγουστο.

Για να διαχειριστεί αυτή την αβεβαιότητα, ο Έζον συμβουλεύει τους πελάτες του να κάνουν παράλληλα σχέδια, με δικαιώματα επιστροφής χρημάτων: Να κλείσουν «τις σίγουρες διακοπές» (ΗΠΑ, Ελλάδα ή Τουρκία) και ένα δεύτερο πακέτο για Ιταλία ή Γαλλία και να αποφασίσουν τι θα κάνουν όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο με το άνοιγμα των συνόρων.

Όμως, για όσους θέλουν να ταξιδέψουν, η ώρα να κλείσουν είναι τώρα. Οι κρατήσεις του 2020 που μεταφέρθηκαν στο 2021, σε συνδυασμό με τα νέα πακέτα, δείχνουν ότι η ζήτηση είναι ήδη τόσο ισχυρή, που σε κάποιες περιπτώσεις επηρεάζει ακόμα και την καλοκαιρινή σεζόν του 2022, αναφέρει το Bloomberg.