Αεροπλάνο της Virgin Atlantic με προορισμό το Τελ Αβίβ αναγκάστηκε, τη Δευτέρα, να επιστρέψει στον τόπο αναχώρησής της αφού ένας από τους πιλότους τυφλώθηκε από λέιζερ.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (17/03), η πτήση αναχώρησε από το Χίθροου την προηγούμενη ημέρα, στις 9:30 μ.μ. (τοπική ώρα), και μόλις 20 λεπτά αργότερα επέστρεψε, με το αεροπλάνο να βρίσκεται κοντά στο Παρίσι όταν έγινε η σχετική ενημέρωση έκτακτης ανάγκης. Οι επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης VS452 επέστρεψαν στο Λονδίνο κατά τις 10:45 μ.μ. (τοπική ώρα) και εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας υποστήριξε, την Τετάρτη (17/03), σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των «Times of Israel» πως αυτό έγινε ως «ένα προληπτικό μέτρο».

Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος της Virgin Atlantic ανέφερε: «Η ασφάλεια των ανθρώπων μας και των πελατών μας είναι υψίστης σημασίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας για την υπομονή τους και να ζητήσουμε συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε».

Το περιστατικό καταγράφηκε τόσο από την Αστυνομία όσο και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, στη σχετική ιστοσελίδα της οποίας τονίζεται πως κάθε άτομο που κατευθύνει ένα λέιζερ σε έναν πιλότο μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές ποινές, όπως είναι το χρηματικό πρόστιμο ή ή φυλάκιση έως πέντε χρόνια. Πάντως, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Jerusalem Post» ένας ύποπτος συνελήφθη και, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Πηγή: sputniknews.gr