Το ενδιαφέρον δισεκατομμυριούχων κέντρισε σε πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης η νεοφυής εταιρεία ZeroAvia, η οποία αναπτύσσει αεροσκάφη που κινούνται με υδρογόνο.

Η εταιρεία άντλησε 24,3 εκατ. δολάρια από διεθνείς επενδυτές, ανάμεσα στους οποίους ένα επενδυτικό κεφάλαιο που στηρίζει χρηματοδοτικά ο Μπιλ Γκέιτς και ένα άλλο του οποίου ηγείται ο Li Ka-shing.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει κεφάλαια για να αναβαθμίσει το σύστημα που έχει αναπτύξει έτσι ώστε να εφαρμοστεί σε μεγάλα αεροσκάφη με τουλάχιστον 50 επιβάτες. Το τελευταίο μοντέλο έχει στο εσωτερικό του περίπου 19 καθίσματα.

Ο συγκεκριμένος γύρος χρηματοδότησης έρχεται σε συνέχεια γύρου που ολοκλήρωσε η εταιρεία στα τέλη της περασμένης χρονιάς αντλώντας συνολικά 38 εκατ. δολάρια. Στον προηγούμενο γύρο, η εταιρεία άντλησε κεφάλαια από τη βρετανική κυβέρνηση, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ενίσχυση της τεχνολογίας της ZeroAvia και στην ενσωμάτωσή της σε μικρά αεροσκάφη.

Στον συγκεκριμένο γύρο συμμετείχαν η Horizons Ventures του δισεκατομμυριούχου Li Ka-shing, η British Airways, το επενδυτικό κεφάλαιο που στηρίζει ο Μπιλ Γκειτς, Breakthrough Energy Ventures, το Ecosystem Integrity Fund, η Royal Dutch Shell, η Summa Equity και η βρετανική Systemiq.