Οι αρχές στη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσαν ότι ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο του Όκλαντ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μία ημέρα αφού ξεκίνησαν τα ταξίδια από και προς την Αυστραλία χωρίς καραντίνα.

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία άνοιξαν τη Δευτέρα μια “φούσκα” ταξιδιών, αφού και οι δύο χώρες είχαν κλείσει τα σύνορά τους τον Μάρτιο του 2020 σε όσους δεν είναι πολίτες ή μονιμοι κάτοικοι προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας covid-19.

«Όταν ανοίξαμε και ο δύο πλευρές φυσικά γνωρίζαμε ότι θα εξακολουθήσουμε να καταγράφουμε κρούσματα που συνδέονται με τα σύνορά μας», δήλωσε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν. Δεχόμαστε ότι αυτό θα είναι μέρος του κοινού μας ταξιδιού, πιστεύω ότι και η Αυστραλία το δέχεται. Ο υπάλληλος που μολύνθηκε από covid-19 ήταν πλήρως εμβολιασμένος και καθάριζε αεροπλάνα τα οποία προέρχονταν από υψηλού κινδύνου χώρες, εξήγησε η Άρντερν. Στις 12 Απριλίου είχε βρεθεί αρνητικός στον κορωνοϊό, όμως τη Δευτέρα ήταν θετικός, επεσήμανε η ίδια, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

Η Αυστραλία έχει ανακοινώσει λίγες περισσότερες από 29.500 μολύνσεις και 910 θανάτους από την αρχή της πανδημίας και η Νέα Ζηλανδία λίγα περισσότερα από 2.200 κρούσματα και 26 θανάτους.