Το Der Spiegel αναφέρει σε άρθρο του πως η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί πάλι τους τουρίστες, ενώ αυτή τη στιγμή θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου.

Ο συντάκτης του άρθρου εστιάζει στις αλλαγές στις ταξιδιωτικές συνήθειες που αρχίζουν να διαφαίνονται, όπως η προτίμηση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες και η επιλογή προορισμών χωρίς μαζικότητα.

Την κορυφή της λίστας, καταλαμβάνει η Άνδρος με τις 30 και πλέον παραλίες της. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Εύβοια που γοητεύει με το μέγεθος της, τις φυσικές πηγές, το ορεινό στοιχείο, τα μονοπάτια και τις παραλίες. Στη τρίτη θέση βρίσκεται η Φολέγανδρος με τα κρυστάλλινα νερά και την ήρεμη αύρα της. Επόμενο νησί στη τέταρτη θέση είναι η Λέρος που προσφέρεται για καταδύσεις και πέμπτος προορισμός στην κατάταξη είναι τα Κύθηρα για όσους λατρεύουν τη φύση αλλά και την ιστορία. Στην έκτη θέση οι εκατομμύρια αναγνώστες του διεθνούς μέσου συναντούν την πεταλούδα του αιγαίου, Αστυπάλαια που σαγηνεύει με τα ψαροχώρια της. Τέλος, τη λίστα ολοκληρώνει η Σύρος με την επιβλητική αρχιτεκτονική της.

«Η Άνδρος κερδίζει καθημερινά τις εντυπώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό χάρη στην αυθεντικότητα του νησιού, τις εντυπωσιακές εναλλαγές των τοπίων της, τη γαστρονομία, τις πρωτοβουλίες των ντόπιων και την εμπειρία χαλάρωσης χωρίς συνωστισμό. Ο τουρισμός αλλάζει πρόσωπο και προσαρμόζεται στα θέλω του κάθε τουρίστα με αποτέλεσμα, αυθεντικές γωνιές της Ελλάδας όπως η Άνδρος να αναδεικνύονται σε ιδανικούς προορισμούς», δήλωσε σχετικά με τη νέα πρωτιά της Άνδρου στο Der Spieger, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Μουστάκας, σε σχετική ανακοίνωση.