Η κυβέρνηση του Καναδά προχωρεί στην προσωρινή αναστολή των επιβατικών πτήσεων από την Ινδία και το Πακιστάν, στο πλαίσιο της εφαρμογής πιο σκληρών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η αναστολή των πτήσεων θα έχει διάρκεια 30 ημερών.

Νωρίτερα, το γραφείο του υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας Μπιλ Μπλερ, που έχει την ευθύνη της συνοριακής ασφάλειας, δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχόλιο.

Από την πλευρά τους, σημαντικοί δεξιοί πολιτικοί εκφράζουν παράπονα ότι η κεντροαριστερή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό δεν λαμβάνει αρκετά μέτρα για την καταπολέμηση της υγειονομικής απειλής, καθώς ένα τρίτο κύμα μολύνσεων από την COVID-19 εξαπλώνεται στη χώρα, οδηγώντας στα όρια τους τα συστήματα υγείας των καναδικών επαρχιών.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών Ομάρ Αλγκάμπρα δήλωσε ότι η απαγόρευση των πτήσεων από την Ινδία και το Πακιστάν δεν αφορά τις πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι ο Καναδάς δεν θα καθυστερήσει να απαγορεύσει τις πτήσεις από άλλες χώρες, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ