Άντρας πιάστηκε στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης προσπαθώντας να περάσει λαθραία στις ΗΠΑ 35 ….σπίνους από τη Γουιάνα.

Τα ζωντανά πουλιά ήταν κρυμμένα μέσα σε μπικουτί μαλλιών, τα οποία είχε τοποθετήσει ο δράστης κάτω από τα ρούχα του. Ο Kevin Andre McKenzie δεν είναι ο μόνος που προσπάθησε να φέρει ωδικά πτηνά στην Αμερική, με τη μέθοδο μάλιστα του μπικουτί, που είναι και ο πιο κοινός τρόπος των απατεώνων.

Τι κάνουν τους σπίνους; Τους βάζουν σε διαγωνισμούς κελαηδήματος σε Μπρούκλιν και Κουίνς, με τα στοιχήματα να είναι ιδιαιτέρως υψηλά. Οι σπίνοι της Γουιάνας θεωρούνται οι καλύτεροι για τέτοιες κόντρες και πιάνουν στη μαύρη αγορά ακόμα από 10.000 δολάρια.

Ο McKenzie πιάστηκε με το που κατέβηκε από το αεροπλάνο από τη Γουιάνα. Στον έλεγχο βρήκαν τα μπικουτί μέσα στο μπουφάν και κάτω από το παντελόνι του. Ο δράστης είπε ότι τον πλήρωσαν 3.000 δολάρια για να περάσει λαθραία τους σπίνους στις ΗΠΑ.

Κατηγορήθηκε για παράνομη εισαγωγή ειδών άγριας ζωής και αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ακόμα και 20 ετών.