Αυξάνονται οι πτήσεις από την Πολωνία για Ελλάδα από την αεροπορική LOT (Πολωνικές Αερογραμμές).

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες σε βασικές αγορές εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα εν όψει του επίσημου «ανοίγματος» του ελληνικού τουρισμού από τα μέσα Μαΐου, δήλωσε: «Σήμερα στη Βαρσοβία, συμφωνήσαμε και υπογράψαμε με τη LOT, μία συμφωνία συνεργασίας για το φετινό καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι, το οποίο βλέπουμε με αισιοδοξία αλλά βέβαια και μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας», αναφέρει ο κ. Θεοχάρης.

«Στη συζήτησή μας, συμφωνήσαμε και την επέκταση του προγράμματος των πτήσεων της LOT, με τρεις πτήσεις από το Πόζναν, το Κατοβίτσε και το Γκντανσκ, προς τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τη Ρόδο, αντίστοιχα. Πτήσεις, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο εκτεταμένο πρόγραμμα της LOT το οποίο μάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από το 2019. Είμαι σίγουρος με αυτές τις συμφωνίες, ο ελληνικός τουρισμός και αυτό το καλοκαίρι, θα πετύχει σημαντικές πρωτιές».

Κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Πολωνοί τουρίστες, κατατάσσοντας μάλιστα την εν λόγω αγορά στις πρώτες θέσεις των χωρών προέλευσης επισκεπτών.

H επίσκεψη του κ. Θεοχάρη στην Πολωνία, μια ανάσα από την επίσημη επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού για το 2021, είναι η πρώτη Έλληνα υπουργού Τουρισμού στη χώρα, ενδεικτικό και της σημασίας που έχει αποκτήσει η πολωνική αγορά λόγω των σημαντικών τουριστικών ροών.