Σε υποχρεωτική καραντίνα δέκα ημερών θα τίθενται οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Γαλλία από επτά χώρες, μεταξύ αυτών και η Τουρκία.

Σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο περιορισμός θα εφαρμοστεί επίσης στο Μπανγκλαντές, τη Σρι Λάνκα, το Πακιστάν, το Νεπάλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ. 

Προς το παρόν, οι ταξιδιώτες από πέντε χώρες τίθενται, από τις 24 Απριλίου, σε καραντίνα: τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Χιλή, τη Νότια Αφρική και την Αργεντινή.

Οι ταξιδιώτες που έρχονται από αυτές τις χώρες πρέπει να επιδεικνύουν κατά την άφιξή τους ένα τεστ PCR που έχει γίνει λιγότερο από 36 ώρες.  Κάθε παραβάτης βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ έως 1.500 στην περίπτωση επανάληψης της παράβασης.

Τα επιπλέον αυτά μέτρα εφαρμόζονται την ώρα που η επιδημία σαρώνει την Ινδία, η οποία έχει καταγράψει αυτήν την εβδομάδα σχεδόν τα μισά από τα κρούσματα παγκοσμίως. Η Τουρκία καταγράφει, από την άλλη, μια μείωση του αριθμού των κρουσμάτων (-34%), όμως σε ένα επίπεδο ακόμη υψηλό (κατά μέσο όρο 27.000 κρούσματα την ημέρα).