Η British Airways ακύρωσε σήμερα τις πτήσεις της προς και από το Τελ Αβίβ, η τελευταία μιας σειράς διεθνών αεροπορικών εταιρειών που αποφεύγουν τις πτήσεις στο Ισραήλ.

«Η ασφάλεια των συναδέλφων και των πελατών μας είναι πάντα η βασική μας προτεραιότητα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», ανέφερε η British Airways. Η United Airlines, η Delta Air Lines και η American Airlines ματαίωσαν χθες τις πτήσεις τους μεταξύ ΗΠΑ και Τελ Αβίβ.

Η βρετανική εταιρία easyJet ανακοίνωσε ότι δεν ακυρώνει ακόμα τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ. Η επόμενη πτήση της είναι από το Βερολίνο και δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη πριν από τις 16 Μαΐου, ενώ η πτήση από το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου προς το Τελ Αβίβ είναι προγραμματισμένη για τις 18 Μαΐου.

«Φυσικά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος της easyJet.

Από τις 17 Μαΐου, το Ισραήλ είναι ένας από τους λίγους προορισμούς χαμηλού κινδύνου για COVID-19 τον οποίο οι Βρετανοί μπορούν να επισκεφθούν χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν, ωστόσο οι συγκρούσεις ήδη δυσκολεύουν πολύ την κατάσταση εκεί και αναμένεται να αποθαρρύνουν τους επισκέπτες.

Πηγή: Reuters