Το διεθνές ταξιδιωτικό πρακτορείο Apollo προχώρησε σε μια έρευνα οπού έδειξε πως εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Νορβηγούς είναι η Πάργα για το 2021.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ταξιδιωτική εταιρεία τον Μάρτιο του 2021 οι Νορβηγοί επιλέγουν την Ελλάδα και την Κροατία ως τους πιο “καυτούς” προορισμούς διακοπών για το 2021, ενώ η Πάργα είναι στην πρώτη τριάδα.

Το 54% των Νορβηγών που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τις φετινές διακοπές. Στη δεύτερη θέση είναι η Κροατία.

Οι κύριοι λόγοι για διακοπές  σχεδόν το 85% των 1500 Νορβηγών που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο και να κολυμπήσουν στη θάλασσα ως κύρια κίνητρα για διακοπές.

Τα αποτελέσματα από την έρευνα  :

Κρήτη, Ελλάδα

Ρόδος, Ελλάδα

Πάργα, Ελλάδα

Κροατία

Zάκυνθος, Ελλάδα

Υποστήριξη για τοπικές επιχειρήσεις στο προσκήνιο

Μεταξύ των πελατών του Apollo, πολλοί εξέφρασαν  την ανησυχία τους για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, τους σερβιτόρους, τους ενοικιαστές διαμονής και άλλους στην τουριστική βιομηχανία, που είχαν προβλήματα φέτος.
Στην έρευνα, η πλειοψηφία δήλωσε ότι θέλουν να κάνουν διακοπές σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα μικρό, οικογενειακά διοικούμενο ξενοδοχείο και όχι σε μια διεθνή μεγάλη αλυσίδα επειδή θέλουν να συνεισφέρουν άμεσα στους ντόπιους.

Αν και σχεδόν το 80% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι δεν έχουν κάνει κράτηση για τις διακοπές τους, το 70% είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη.