Η Ryanair «απαιτεί» από τον υπουργό Μεταφορών Grant Shapps να ανοίξει διεθνή ταξίδια σε όλες τις χώρες της ΕΕ, όταν η κυβέρνηση ανακοινώσει νέες αναθεωρήσεις στο σύστημα φωτεινού σηματοδότη, που αναμένεται σήμερα το απόγευμα.

Συγκεκριμένα θεωρεί ότι, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πρέπει να καταργηθούν για όλους όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως και η Ryanair ζητά την κατάργηση του αρνητικού τεστ PCR όταν κάποιος επιστρέφει από τις πράσινες χώρες της ΕΕ.

Εφόσον οι μολύνσεις μειώνονται με τους εμβολιασμούς να προχωρούν καλά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ. Υποστηρίζει πως το ταξίδι χωρίς περιορισμούς εντός της Ευρώπης θα πρέπει να επιτρέπεται αυτό το Καλοκαίρι.

Η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι εκατοντάδες χιλιάδες παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ήδη κάνει κράτηση σε αγαπημένους προορισμούς ηλιοφάνειας της Μεσογείου και σε πορτοκαλί προορισμούς -Ισπανία, Ιταλία και ελληνικά νησιά_ για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair δήλωσε: «Η πολύ επιτυχημένη διάθεση εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες βρετανικές οικογένειες να κάνουν κράτηση για τις πτήσεις τους στην Πορτογαλία αυτό το καλοκαίρι και σήμερα καλούμε τον υπουργό Grant Shapps να συμπεριλάβει όλες τις χώρες της ΕΕ στην επόμενη αναθεώρηση της πράσινης λίστας του ΗΒ».

«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να καταργήσει την παράλογη απαίτηση των δοκιμών PCR για όσους επιστρέφουν από χώρες χαμηλού κινδύνου. Δεν έχει νόημα να υπάρχει το σύστημα του φωτεινού σηματοδότη εάν το” πράσινο “εξακολουθεί να απαιτεί πρόσθετα μέτρα που αυξάνουν σημαντικά το κόστος ενός οικογενειακού ταξιδιού». 

«Τίποτα δεν είναι απολύτως ασφαλές, είναι δουλειά των επιστημόνων και των γιατρών να προτρέπουν την προσοχή, τη φροντίδα και την ανησυχία», πρόσθεσε.

«Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά έναντι της ινδικής μετάλλαξης είναι τρομακτικό που χρησιμοποιείται από τα επιστημονικά και ιατρικά επαγγέλματα για να προτρέψει την προσοχή». 

«Ήρθε η ώρα να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Είχαμε 18 μήνες από τους επιστήμονες και τους γιατρούς που μας ανησυχούν για μεταλλάξεις και για όλα τα υπόλοιπα».