Ένα αεροπλάνο Boeing 737 MAX 8 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την απογείωση αφού χτύπησε ένα κοπάδι πουλιά.
 
Το περιστατικό συνέβη στο διεθνές αεροδρόμιο Argyle International Airport στον Άγιο Βικέντιο, όταν το αεροπλάνο άρχισε να επιταχύνει τροχοδρομώντας για να απογειωθεί προς την πόλη του Μαϊάμι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
 
Όπως φαίνεται στα βίντεο που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες στο αεροδρόμιο και επιβάτες στο αεροσκάφος οπού δημοσιεύτηκαν στα social media, το αεροπλάνο κινείται στον διάδρομο  με μεγάλη ταχύτητα, ενώ ένα κοπάδι πουλιά συγκρούεται με την άτρακτο του αεροπλάνου.
 
Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, κάποια από τα πουλιά κατέληξαν σε έναν από τους κινητήρες του αεροσκάφους. Τότε, οι πιλότοι έλαβαν την απόφαση να εγκαταλείψουν την απογείωση, με το αεροπλάνο της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας American Airlines να φρενάρει απότομα στον αεροδιάδρομο.
 
 
Να σημειωθεί ότι η σύγκρουση με πουλιά μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά σε έναν κινητήρα αεροσκάφους, έτσι η αεροπορική εταιρεία American Airlines έστειλε άλλο αεροσκάφος για να φέρει τους επιβάτες στο Μαϊάμι.
 
Ο εκπρόσωπος της αεροπορική εταιρείας αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Στις 5 Ιούνη, η πτήση 1427 της American Airlines από τον Άγιο Βικέντιο στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι επέστρεψε με ασφάλεια στην πύλη προτού απογειωθεί, λόγω πιθανής μηχανικής βλάβης».
 
«Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και σε όλους τους επιβάτες δόθηκε φαγητό και δωμάτια σε ξενοδοχείο» σημείωσε ο εκπρόσωπος της American Airlines για το περιστατικό με το Boeing 737 – Max 8 που συγκρούστηκε με ένα κοπάδι πουλιά κατά την απογείωση.
 
«Ένα αεροπλάνο αντικατάστασης πέταξε μέχρι τον Άγιο Βικέντιο για να ολοκληρώσει την πτήση προς το Μαϊάμι. Ευχαριστούμε τους επιβάτες μας για την υπομονή που έδειξαν και θα θέλαμε να απολογηθούμε για την οποιαδήποτε αναστάτωση» κατέληξε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.