Η Βρετανική κυβέρνηση εξετάζει την εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων Βρετανών από την υποχρεωτική καραντίνα, δημιουργώντας ελπίδες σε όσους έχουν εμβολιαστεί για διακοπές στο εξωτερικό. 

Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία είναι οι πλέον δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Ωστόσο παραμένουν στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας.

Ο Ματ Χάνκοκ επιβεβαίωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο αναζητά τρόπους για να εξαιρεθούν όσοι επιστρέψουν από διακοπές σε χώρες της πορτοκαλί λίστας από την υποχρεωτική αυτοαπομόνωσης 10 ημερών. Ο Βρετανός υπουργός Υγείας ανέφερε ότι σκέφτονται την κατάργηση της καραντίνας και την αντικατάστασή της από καθημερινά τεστ κορωνοϊού. Ωστόσο, το σχέδιο πρέπει να λάβει και την έγκριση των επιστημόνων.

ο Ματ Χάνκοκ ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά για την «Ημέρα της Ελευθερίας» και την πλήρη άρση των περιορισμών στις 19 Ιουλίου.

Για το ζήτημα μίλησε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, κατά την επίσκεψή του στο Χερτφορντσάιρ: «Όταν πρόκειται για ταξίδια, σίγουρα θα εξετάσουμε κάτι τέτοιο, αλλά τονίζω ότι πως αυτό που συμβαίνει, θα είναι μια δύσκολη χρονιά για ταξίδια. Θα υπάρξει ταλαιπωρία, θα υπάρξουν καθυστερήσεις, φοβάμαι, διότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο να διατηρηθεί η χώρα ασφαλής και να μπει φρένο στην επιστροφή του ιού».

Ακόμα η κυβέρνηση του Λονδίνου θα επιτρέψει επίσης σε παιδιά κάτω των 18 ετών να εξαιρεθούν από την καραντίνα, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικογένειες θα μπορούν να κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο εξωτερικό.