Δύο πτήσεις  που συνέδεσαν την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τέθηκαν σε συναγερμό καθώς εντοπίστηκε κρούσμα του νέου κορωνοιού σε πρόσωπο στο Σίδνεϊ που είχε επισκεφθεί την Ουέλινγκτον.

Οι αρχές διέταξαν, οι επιβαίνοντες να τεθούν αμέσως σε απομόνωση και να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις για τον νέο κορωνοϊό μετά τον εντοπισμό κρούσματος.

Η περίπτωση αυτή ώθησε τις νεοζηλανδικές αρχές να αναστείλουν για τρεις ημέρες από τα μεσάνυχτα της Τρίτης τα ταξίδια χωρίς καραντίνα από και προς την αυστραλιανή επαρχία Νέα Νότια Ουαλία.

Οι πτήσεις της Qantas προς την Ουέλινγκτον την Παρασκευή και της Air New Zealand προς το Σίδνεϊ τη Δευτέρα προστέθηκαν στον κατάλογο των «εστιών» του ιού που καταρτίζονται από τις αυστραλιανές αρχές. Ο κατάλογος αυτός μεγαλώνει καθώς διαγνώστηκαν 21 μολύνσεις τις τελευταίες έξι ημέρες στη Νέα Νότια Ουαλία, την πολυπληθέστερη επαρχία της Αυστραλίας.

Η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική και πάλι σε όλους τους εσωτερικούς χώρους στο Σίδνεϊ για να περιοριστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, η οποία κατατάσσεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις τέσσερις που προκαλούν «ανησυχία» σε παγκόσμια κλίμακα.

Η περίπτωση του προσώπου που ταξίδεψε ωθεί τις νεοζηλανδικές υγειονομικές αρχές να εξετάσουν εάν και κατά πόσον θα πρέπει να επιβληθεί ξανά lockdown στην Ουέλινγκτον, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό πως επισκέφθηκε διάφορους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην πόλη.