Για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να πετάξουν απευθείας από την Ατλάντα στην Αθήνα, όταν η Delta θα ξεκινήσει καθημερινές πτήσεις από το μεγαλύτερό της αεροδρόμιο προς την ελληνική πρωτεύουσα, στις 2 Ιουλίου.

Η Delta επίσης πραγματοποιεί δρομολόγια και από το αεροδρόμιο JFK – στη Νέα Υόρκη, δίνοντας στους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ την επιλογή τριών πτήσεων κάθε μέρα.

Τα πολλά αρχαία μνημεία, τα ειδυλλιακά τοπία των νησιών και το κλίμα της, κάνουν την Ελλάδα αγαπημένο προορισμό των Αμερικανών ταξιδιωτών. Πριν την πανδημία, πάνω από 1,1 εκατ. Αμερικανοί τουρίστες επισκέφτηκαν τη χώρα το 2019, βοηθώντας και στην αύξηση του ΑΕΠ της, πάνω από το 20% του οποίου στηρίζεται στον τουρισμό.

«Είμαστε ευτυχείς που ανταποκρινόμαστε στο αίτημα για περισσότερα ταξίδια από την Αμερική στην Ελλάδα, προσθέτοντας αυτήν την καθημερινή, απευθείας πτήση από την Ατλάντα στην Αθήνα, παράλληλα με τις αυξημένες πτήσεις από τη Νέα Υόρκη – JFK, βοηθώντας έτσι την αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας» είπε η Amy Martin, Managing Director – International Network Planning.

«Η Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες και καθώς θα ανοίγουν τα φτερά τους, οι επιβάτες μας μπορούν να περιμένουν διακοπές που θα μείνουν στη μνήμη τους, είτε εξερευνώντας την ιστορία του τόπου είτε χαλαρώνοντας στις πεντακάθαρες παραλίες».

H Delta ξανάρχισε τις πτήσεις της από τη Νέα Υόρκη – JFK στην Αθήνα το Μάιο, όταν η Ελλάδα έγινε μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που άνοιξε τα σύνορά της για εμβολιασμένους Αμερικανούς.

Η αεροπορική εταιρεία έχει προγραμματίσει να πραγματοποιεί τα δρομολόγια της στην Αθήνα με αεροσκάφος Airbus A330-300, που περιλαμβάνει Delta One business class, με θέσεις που γίνονται εντελώς επίπεδα κρεβάτια και πρόσβαση στο διάδρομο για όλους, καθώς και Delta Comfort+ και Main Cabin. Όλες οι υπηρεσίες μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους συνεργάτες της Air France, KLM και Virgin Atlantic.