Η United Airlines εγκαινίασε την απευθείας καθημερινή, εποχική πτήση της, συνδέοντας το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τον κόμβο της εταιρείας στο Washington Dulles International Airport.

Η αναχώρηση της πτήσης που συνδέει για πρώτη φορά τις πρωτεύουσες των δύο χωρών, γιορτάστηκε με τη συμβολική «υδάτινη αψίδα» στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η νέα καθημερινή, απευθείας, θερινή πτήση πραγματοποιείται με το υπερσύγχρονο Boeing 787-8 Dreamliner αεροσκάφος, εξοπλισμένο με τα βραβευμένα United PolarisSM business class cabin και United Premium PlusSM θέσεις, Η νέα καθημερινή πτήση είναι ιστορικά η πρώτη που πραγματοποιείται μεταξύ της Αθήνας και της Washington D.C, και προστίθεται στο υπάρχον καθημερινό θερινό πρόγραμμα της United που περιλαμβάνει την πτήση από την Αθήνα προς τον κόμβο της εταιρείας στη Νέα Υόρκη/Newark, η οποία ξεκίνησε πάλι στις 3 Ιουνίου.

 

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εγκαινιάζουμε για πρώτη φορά μια απευθείας πτήση μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσινγκτον, επεκτείνοντας περαιτέρω το ευρωπαϊκό δίκτυο δρομολογίων και προσφέροντας στους πελάτες μας από την Ελλάδα άμεση πρόσβαση στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, καθώς και σε περισσότερους από 80 προορισμούς από τον κόμβο μας», δήλωσε ο Bob Schumacher – United Director Sales. «Πετώντας με το αεροσκάφος μας Boeing 787-8 Dreamliner, αυτή η πτήση προσφέρει στους πελάτες από την Ελλάδα κορυφαία άνεση και εξυπηρέτηση, με χρήση των σουιτών United Polaris και της καμπίνας επιβατών United Premium Plus»

 

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς σήμερα καλωσορίσαμε για πρώτη φορά την αεροπορική σύνδεση μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσινγκτον με τα φτερά της United Airlines», δήλωσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου – Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. «Η συγκεκριμένη, ιστορικά πρώτη σύνδεση μεταξύ των δύο πρωτευουσών, αποτελεί μια εξαιρετική αναπτυξιακή ενέργεια για το αεροδρόμιό μας, την πόλη και τη χώρα μας, αναδεικνύοντας τη σημαντική ζήτηση και τη δυναμική της αγοράς. Οι επιβάτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, συμπεριλαμβανομένης της ιδιαίτερα δραστήριας ελληνοαμερικανικής κοινότητας,  ετοιμάζονται πλέον να σχεδιάσουν το ταξίδι τους και να απολαύσουν το καλοκαίρι της Αθήνας! Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αεροπορικό συνεργάτη μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη στενή και αποτελεσματική  συνεργασία μας με τη United Airlines!»

 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ATH) Διεθνής Αερολιμένας Washington Dulles (IAD)

Flight no.

Days of operation

Route

Departure

Arrival

Aircraft Type

Dates of operation

UA983

Καθημερινό

ATH – IAD

12:05

16:05

Boeing 787-8

2 Jul – 4 Oct 2021

UA982

Καθημερινό

IAD – ATH

17:20

10:05+1

Boeing 787-8

1 Jul – 3 Oct 2021

*Το πρόγραμμα υπόκειται σε ενδεχόμενες αλλαγές

Η Εμπειρία του Ταξιδιού με τη United

Η νέα πτήση της United από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο Washington Dulles πραγματοποιείται με αεροσκάφος Boeing 787-8 Dreamliner, εξοπλισμένο με 28 πλήρους πρόσβασης στο διάδρομο United Polaris business, 21 United Premium Plus, 36 Economy PlusSM και 158 Economy θέσεις. Ο επαναστατικός σχεδιασμός του Dreamliner προσφέρει στους πελάτες πλήθος χαρακτηριστικών για αυξημένη άνεση, όπως μεγάλα παράθυρα, σημαντικό χώρο αποθήκευσης πάνω από τη θέση, μοντέρνο LED φωτισμό εξομοιώνοντας πλήρως την ημέρα – βοηθώντας τους επιβάτες να ρυθμίσουν το «εσωτερικό ρολόι» τους κατά την υπερατλαντική πτήση. Επιπρόσθετα, το χαμηλότερο υψόμετρο καμπίνας, ο καθαρότερος εξαερισμός και η πιο ομαλή κίνηση επιτρέπουν στους επιβάτες να νιώθουν ξεκούραστοι κατά την άφιξη.

Η United Polaris business class είναι μια premium ταξιδιωτική εμπειρία που δίνει προτεραιότητα στην ξεκούραση και στην άνεση, περιλαμβάνοντας ποιοτική διατροφή κατά τη διάρκεια της πτήσης, premium kit προσφορών, εντελώς επίπεδα κρεβάτια και θέσεις με πλήρη πρόσβαση στο διάδρομο.

 

Η United στην Ελλάδα

Η United συνδέει με καλοκαιρινές εποχικές πτήσεις την Ελλάδα από το 2016.  Επιπρόσθετα στη νέα εποχική πτήση από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο Washington Dulles, η United προσφέρει μια εποχική καθημερινή πτήση από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη/Newark. Οι πελάτες της United στην Ελλάδα μπορούν να κλείσουν την πτήση τους μέσω του united.com ή επικοινωνώντας με τις κρατήσεις της United / Δευτέρα έως Παρασκευή / 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ. στον αριθμό 00-800-441-4-3592 (χωρίς διεθνή χρέωση), 2103-00-2697 (από κινητό), ή μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα.


Η United στο αεροδρόμιο Washington Dulles

            Τον Ιούλιο 2021, η United σκοπεύει να πραγματοποιεί 230 καθημερινές πτήσεις προς περισσότερους από 100 προορισμούς στις ΗΠΑ και διεθνώς, από τον κόμβο της στο Washington Dulles. Το αεροδρόμιο Washington Dulles λειτουργεί ως η διεθνής πύλη εισόδου στην αμερικανική πρωτεύουσα, με τη United να εξυπηρετεί 11 διεθνείς πρωτεύουσες και 17 χώρες μέσα στον Ιούλιο.