Στο αεροδρόμιο του Μιλάνου, πολλοί επιβάτες δεν μπορούν να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα με προορισμό την Ελλάδα, διότι δεν ζήτησαν εγκαίρως τον ηλεκτρονικό κωδικό Qrcode», γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Στο άρθρο της η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν πολλοί τουρίστες οι οποίοι το τελευταίο εικοσιτετράωρο έμειναν εκτός αεροσκάφους, λόγω του ότι ξέχασαν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν το Plf (Passenger Location Form).

Όπως ο έμπειρος σκίπερ Βάλτερ Πέρι, ο οποίος κανονικά έπρεπε να σαλπάρει μαζί με φίλους του από την Κω σήμερα το απόγευμα. Θα τον περιμένουν άλλες εικοσιτέσσερις ώρες και θα αγοράσει καινούριο εισιτήριο, για να φτάσει στην Αθήνα αύριο το πρωί, μαζί με την γυναίκα του.

Ξέχασαν να ζητήσουν εγκαίρως το Qrcode και η Ελεονόρα με τον Αντρέα. Πήραν τρία τραίνα για να φτάσουν στο Μιλάνο και είδαν τις διακοπές τους να γίνονται ξαφνικά οπτασία και μόνον, όταν στο τσεκ ιν τους ζήτησαν τον αναγκαίο ηλεκτρονικό κωδικό για την επιβίβαση.

Η δε Κλεμάνς, η οποία έφτασε στο Μιλάνο από το Παρίσι, ήθελε να επισκεφθεί την Σαντορίνη με μια φίλη της. «Συμπληρώσαμε το Plf με μια ώρα καθυστέρηση. Τώρα, δυστυχώς, θα μείνουμε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου, χωρίς θάλασσα», δήλωσε στην Corriere.

Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν και πάλι στους τουρίστες ότι, για να εξασφαλίσουν όσο γίνεται ασφαλέστερες και ήσυχες διακοπές, πριν από την αναχώρησή τους πρέπει να κάνουν μια μικρή «γραφειοκρατική θυσία», η οποία απαιτείται από την πραγματικότητα που ζούμε, εν καιρώ πανδημίας.