Μάθετε ποια είναι τα πέντε πιο βρώμικα σημεία σε ένα αεροπλάνο.

Ούτε που φαντάζεστε ποιο είναι το αντικείμενο με τα περισσότερο μικρόβιο σε ένα αεροπλάνο. Βρίσκεται πολύ κοντά στη θέση που κάθεστε και έχει περισσότερα μικρόβια και από ένα κάθισμα τουαλέτας. Ποιο είναι; Το τραπεζάκι που τρώτε το φαγητό σας.
Όταν μια ομάδα μικροβιολόγων έκαναν επιθεώρηση σε αεροδρόμια και αεροπλάνα ανακάλυψαν πως τα τραπεζάκια έχουν περισσότερα μικρόβια από ένα κάθισμα τουαλέτας.
Δείτε, όμως ποια είναι τα πέντε αντικείμενα στο αεροπλάνο με τα περισσότερα μικρόβια. 

1. Τραπεζάκια

Όταν μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα εξέτασαν τα τραπεζάκια των αεροπλάνων ανακάλυψαν πως το 60% αυτών είχαν επικίνδυνα βακτήρια μεταξύ των οποίων και E. coli. Βέβαια, ο μόνος τρόπος να πάθετε κάτι είναι να βάλετε τα μικρόβια στο στόμα σας με τα χέρια σας.

2. Περιοδικά

Μπορεί να σας φαίνεται ακίνδυνο το να διαβάσετε ένα από τα περιοδικά του αεροπλάνου αλλά σκεφτείτε πόσοι τα έχουν πιάσει πριν από εσάς. Οι ειδικοί έχουν βρει πως εκατοντάδες άνθρωποι πιάνουν τα περιοδικά του αεροπλάνου τα οποία σπάνια αντικαθίστανται. Γι’ αυτό πάρτε μαζί σας τα δικά σας περιοδικά και αποφύγετε να πιάσετε εκείνα που θα βρείτε πίσω από το κάθισμα του μπροστινού σας. 

3. Κουβέρτες και μαξιλάρια

Μια αεροσυνοδός αποκαλύπτει πως οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια που προμηθεύουν τα αεροπλάνα τους πελάτες σε μεγάλες πτήσεις δεν πλένονται μετά από κάθε πτήση. Ακόμα κι αν τους τα δίνουν κλεισμένα σε πλαστικό. Στην πραγματικότητα οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια πλένονται κάθε 5-30 μέρες ή όποτε θεωρούν ότι χρειάζεται. Τουλάχιστον αυτό αποκαλύπτει η συγκεκριμένη η αεροσυνοδός. Γι’΄αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας τα δικά σας μαξιλάρια και κουβέρτες. 

4. Καζανάκι

Λέγεται πως το καζανάκι είναι πιο βρώμικο ακόμα και από το κάθισμα της τουαλέτας. Γι’ αυτό, να πλένετε καλά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι μετά τη χρήση της τουαλέτας του αεροπλάνου. Και να κάνετε το ίδιο πριν φάτε. Τα τζελ καθαρισμού χεριών από μικρόβια δεν είναι η καλύτερη λύση μιας και δεν καθαρίζουν τα χέρια τόσο καλά όσο το σαπούνι με το νερό. 

5. Ψύκτες

 Επειδή σίγουρα κάποια στιγμή θα θελήσετε να πιείτε νερό, μην το κάνετε χρησιμοποιώντας τους ψύκτες. Μετά τα τραπεζάκια οι ψύκτες είναι το δεύτερο πιο βρώμικο πράγμα μέσα σε ένα αεροπλάνο. Ερευνητές έχουν βρει πάρα πολλά μικρόβια σε αυτούς. Γ’ αυτό, πάρτε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό για να είστε σίγουροι ότι δεν έρχεστε σε καμιά επαφή με επιβλαβή μικρόβια.