Η Sydney Airport Holdings απέρριψε τη Δευτέρα μια βελτιωμένη προσφορά ύψους 16,81 δισεκατομμυρίων δολαρίων από μια ομάδα επενδυτών υποδομής, λέγοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην αξία του αεροδρομίου, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι ανοικτή σε υψηλότερη προσφορά.

Η νέα προσφορά αποτίμησε το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ σε 8,45 $ ανά μετοχή, 2,4% υψηλότερη από την προηγούμενη προσφορά ύψους 8,25 ανά μετοχή, και πριμοδότηση άνω του 9% στο κλείσιμο της Παρασκευής της μετοχής.

«Το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ είναι σε θέση να καταγράψει ανάπτυξη καθώς αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμού και προχωράμε στην περίοδο ανάκαμψης μετά την πανδημία¨, ανέφερε η δήλωση.

Το αεροδρόμιο είπε ότι θα προχωρήσει μόνο με μια συμφωνία που αναγνωρίζει την «σωστή μακροπρόθεσμη αξία».

Από την πλευρά της η κοινοπραξία που κατέθεσε την προσφορά δήλωσε «έκπληξη και απογοήτευση», μετά την απόρριψη της.

Παράλληλα εξήγησε ότι οποιαδήποτε σύγκριση με την τιμή της μετοχής του Αεροδρομίου του Σίδνεϊ πριν από το Covid-19 «είναι περιορισμένης σημασίας», δεδομένης της αλλαγής που επέφερε η πανδημία στην αεροπορική αγορά και της «πρόκλησης των περαιτέρω προοπτικών της».

Το αεροδρόμιο επλήγη σημαντικά από τότε που η κυβέρνηση της Αυστραλίας έκλεισε τα διεθνή σύνορα τον Μάρτιο του 2020 και μάλιστα απαγόρευσε στους πολίτες της να φύγουν από τη χώρα. Η εταιρεία κατέγραψε απώλειες 145,6 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας το 2020.

Τα σύνορα αναμένεται να παραμείνουν κλειστά μέχρι τα μέσα του 2022, δεδομένης της καθυστέρησης του προγράμματος εμβολιασμού της Αυστραλίας, επεκτείνοντας την οικονομική απομόνωση του αεροδρομίου.