Αν θέλεις να βρεις μία καλή ευκαιρία για να καταφέρεις να κλείσεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, τότε πρέπει να κάνεις κάτι που ίσως δεν έχεις ξανακάνει: να ξυπνήσεις πολύ πρωί.

Οπότε, ο μόνος σίγουρος τρόπος για να καταφέρεις να ξυπνήσεις τόσο πρωί, είναι να ρυθμίσεις το ξυπνητήρι σου στην κατάλληλη ώρα. Ποια είναι αυτή;

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του Skyscanner, η καλύτερη ώρα για να κλείσεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, είναι να ξυπνήσεις στις 5:00 το πρωί! Ναι, καλά διάβασες. Όποια μέρα και αν επιλέξεις να τα κλείσεις, δεν έχει σημασία. Κάθε μέρα, στις 5 το πρωί, έχεις περισσότερες πιθανότητες. 

Όμως, μία καλή μέρα που μπορείς να ξυπνήσεις τέτοια ώρα, είναι η Κυριακή. Γιατί να σηκωθείς πολύ νωρίτερα για να πας στην δουλειά σου την Δευτέρα; Δεν υπάρχει λόγος.

Extra tip: To Skyscanner, συμβουλεύει όσους θέλουν να βρεθούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού, να ψάξουν για προσφορές και εισιτήρια τουλάχιστον δύο μήνες πριν.

Βέβαια, αν πρόκειται για κάποια εσωτερική πτήση, 2-3 εβδομάδες νωρίτερα, είναι το καλύτερο. Επίσης, αν θες να πετύχεις μια πολύ καλή προσφορά, οι καλύτεροι μήνες είναι ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος, ο Αύγουστος ή ο Σεπτέμβριος.

Οπότε, αν θέλεις σε λίγους μήνες να κάνεις το ταξιδάκι σου, έχεις να κάνεις τρία απλά βήματα: να ρυθμίσεις το ξυπνητήρι σου στις 5 π.μ., να ξυπνήσεις φυσικά και να φτιάξεις καφέ. Καλό ψάξιμο!