Η Delta Air Lines αλλάζει την πολιτική εμβολιασμού των εργαζομένων της, απαιτώντας, είτε να κάνουν το εμβόλιο κατά της COVID-19, είτε να πληρώνουν 200$ επιπλέον το μήνα για ασφάλιση υγείας.

Για μήνες, η αεροπορική εταιρεία με έδρα την Ατλάντα ενθάρρυνε τους υπαλλήλους της να κάνουν το εμβόλιο, με το 75% να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Σε μία ανακοίνωση που εστάλη στους υπαλλήλους την Τετάρτη 25/8, ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Εντ Μπαστιάν, περιέγραψε τις νέες απαιτήσεις για τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους:

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν τεστ COVID κάθε εβδομάδα μέχρι να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα. Όποιος λάβει θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να απομονωθεί.

Από την 1η Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 200$ μηνιαία προσαύξηση για το πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης που βασίζεται στον λογαριασμό της εταιρείας. Η χρέωση θα καλύψει τον οικονομικό κίνδυνο που ανέλαβε η Delta για την ύπαρξη μη εμβολιασμένων εργαζομένων.

“Με την ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα ότι ο FDA χορήγησε πλήρη έγκριση για το εμβόλιο Pfizer, η ώρα για να εμβολιαστείτε είναι τώρα”, δήλωσε ο Μπαστιάν.

“Η προστασία του εαυτού σας, των συναδέλφων σας, των αγαπημένων σας και της κοινότητάς σας είναι θεμελιώδης για τις κοινές αξίες που οδήγησαν την επιτυχία μας εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Τα εμβόλια είναι το ασφαλέστερο, αποτελεσματικότερο και ισχυρότερο εργαλείο που έχουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας και να προχωρήσουμε μπροστά».