Ικανοποιητική θεωρείται η επιβατική κίνηση που παρατηρείται στα αεροδρόμια της Κύπρου φέτος, κάτι το οποίο αποδίδεται κυρίως στη βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας με χώρες του εξωτερικού, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο. 

Σε δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο κ. Καρούσος σημείωσε ότι μέχρι και σήμερα, τον Αύγουστο είχαμε 670,000 επιβάτες, ενώ υπολογίζεται ότι ο μήνας θα κλείσει με έως και 900,000 επιβάτες. Ανά ημέρα, φέτος στα αεροδρόμια υπάρχουν γύρω στους 29,000 επιβάτες, με τον αντίστοιχο αριθμό το 2019 να άγγιζε τους 48,000.

Όπως ανέφερε, σήμερα βρισκόμαστε γύρω στο 61% της επιβατικής κίνησης σε σχέση με το 2019, ενώ κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται περίπου 700 πτήσεις, με πληρότητα γύρω στο 73,5%.

«Το σημαντικό είναι ότι σε αυτή την κρίση που βιώσαμε με τον κορωνοϊό, είχαμε αρκετές ευκαιρίες που έχουμε αξιοποιήσει. Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές πτήσεις σε πολλούς προορισμούς, επιλογές για τον επιβάτη, οι οποίες έχουν αποτελέσματα.»
Ο Υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης απευθείας πτήσεων από και προς χώρες του εξωτερικού, η οποία έχει επιφέρει σημαντική αύξηση στις τουριστικές ροές. 

Όπως εξήγησε, λόγω της βελτίωσης της αεροπορικής συνδεσιμότητας, φέτος καταφέραμε να προσελκύσουμε αγορές που δεν είχαμε προηγουμένως, όπως τη γαλλική, τη δανέζικη, τη γερμανική, την ολλανδική και την ιταλική, ενώ γύρω στο 70% των πτήσεων είναι από χώρες εκτός Ρωσίας, Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι το οποίο χαρακτηρίστηκε ως πολύ σημαντικό.

Οι απευθείας πτήσεις από και προς πόλεις των πιο πάνω χωρών έχουν υψηλούς βαθμούς πληρότητας, γεγονός που αναμένεται να διατηρηθεί και στο μέλλον, σημείωσε. Πρόσθεσε ότι ο λόγος που η Ρωσία παραμένει η χώρα που “προσφέρει” τους περισσότερους τουρίστες, οφείλειται στο γεγονός ότι τα αεροπλάνα της έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και έρχονται με σχεδόν 100% πληρότητα.

“Όλα αρχίζουν κι όλα τελειώνουν με την αεροπορική συνδεσιμότητα” υπογράμμισε ο κ, Καρούσος, ενώ εξέφρασε βεβαιότητα ότι οι αεροπορικές εταιρείες που επί του παρόντος πραγματοποιούν με επιδότηση τα δεδομένα δρομολόγια έχουν πειστεί ότι αυτά είναι κερδοφόρα και ως εκ τούτου θα συνεχίσουν να τα πραγματοποιούν και στο μέλλον. 

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/economy/toyrismos-7-stis-10-ptiseis-apo-hores-ektos-rosias-elladas-kai-basileioy