Η Ιταλία διεύρυνε τη χρήση του πιστοποιητικού υγείας (Green Pass), καθιστώντας το υποχρεωτικό στα ταξίδια με τρένα, αεροπλάνα, πορθμεία και πούλμαν για διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Το σχέδιο έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από ορισμένους Ιταλούς που θεωρούν ότι παραβιάζει τις ελευθερίες. Ωστόσο, με το 70,1% όλων των Ιταλών άνω των 12 ετών να είναι πλήρως εμβολιασμένο, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων φαίνεται να υποστηρίζει τον εμβολιασμό και τη χρήση του Green Pass.

«Έχουν δίκιο να ζητούν ένα Green Pass. Αν δεν θέλετε να κάνετε το εμβόλιο, τότε μείνετε στο σπίτι και μην ταξιδέψετε», είπε η κάτοικος της Ρώμης, Αλέσια Κολόμπι, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο κατήγγειλε την Τρίτη αυτό που αποκάλεσε «κλίμα μίσους» ενάντια στην εκστρατεία εμβολιασμού για την COVID-19, αφού αυτός και ένας αριθμός άλλων πολιτικών και ιατρικών εμπειρογνωμόνων δέχθηκαν απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περίπου 129.221 άνθρωποι έχουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ιταλία από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι, ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός νεκρών στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία. Τα νέα κρούσματα διατηρήθηκαν σχετικά σταθερά τον Αύγουστο, αλλά οι γιατροί φοβούνται ότι η πιο μεταδοτική μετάλλαξη Delta θα μπορούσε να προκαλέσει νέα αύξηση των λοιμώξεων τις επόμενες εβδομάδες.