Αναστάτωση σε πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Κολοράντο, προκλήθηκε εξαιτίας ενός αθλητή της πυγμαχίας.

Ο Αμίρ Καν, «αργυρός» ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, ταξίδευε προς το Κολοράντο για ένα καμπ προετοιμασίας, όταν επικράτησε αναστάτωση εξαιτίας του στην διάρκεια της πτήσης των American Airlines. Σύμφωνα με το gazzetta, o Καν αρνούνταν να συμμορφωθεί με τους κανόνες καθώς δεν φορούσε την μάσκα του, ενώ κρατούσε εν ώρα πτήσης ανοιχτό το κινητό του. Το αποτέλεσμα ήταν να καθηλωθεί το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος στο Twitter έκανε λόγο για ντροπιαστική συμπεριφορά της εταιρείας: «Νιώθω αηδιασμένος που μου απαγόρευσαν την πτήση και δεν μπόρεσα να ταξιδέψω για την προετοιμασία μου. Με έβγαλαν με συνοδεία της αστυνομίας χωρίς λόγο. Να μου δείξουν στοιχεία αν έκανα κάτι παράνομο» ανέφερε σε μήνυμά του.

«Εκαναν παράπονο από το προσωπικό λέγοντας ότι ο συνεργάτης μου δεν φορούσε σωστά την μάσκα και σταμάτησαν το αεροπλάνο κατεβάζοντας κι εμένα κάτω. Μας πέταξαν έξω! Καθόμασταν στην πρώτη σειρά. Αηδιαστική και ασεβής η συμπεριφορά τους. Πρέπει να υπάρχει μια κάμερα που να έχει καταγράψει την αλήθεια» ανέφερε ο Καν.

Ωστόσο, η εταιρεία διαψεύδει τον πυγμάχο λέγοντας πως οι δυο τους αρνήθηκαν πεισματικά να συμμορφωθούν με τους κανόνες καθώς κρατούσαν αποσκευές στο έδαφος, ανοιχτά τα κινητά και δεν φορούσαν μάσκα.