Καλά νέα για τους πελάτες των εταιρειών του Lufthansa Group: οι επίσημες αρχές των ΗΠΑ ήραν τους επί 20μηνο ισχύοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς για επιβάτες από την ευρωπαϊκή ζώνη Σένγκεν καθώς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία (από τον Μάρτιο του 2020). Βάσει των νέων κανονισμών θα επιτρέπεται από τον Νοέμβριο 2021 στους πλήρως εμβολιασμένους επιβάτες με εμβόλιο πιστοποιημένο από τον ΠΟΥ και με επίδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού όχι παλαιότερο των 3 ημερών να εισέρχονται στις ΗΠΑ χωρίς περιορισμούς.

 

Δήλωση του κ. Carsten Spohr, CEO της Deutsche Lufthansa AG:

«Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών προς τις ΗΠΑ δεν αποτελεί μόνο ένα μεγάλο βήμα εξόδου από την κρίση για τις αεροπορικές μας εταιρείες, αλλά και μια καταπληκτική είδηση για τις διατλαντικές συνεργασίες. Από τον Νοέμβριο, συγγενείς και φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να βρεθούν και πάλι μαζί, ενώ οι επαγγελματικοί συνεργάτες θα μπορούν επιτέλους αυτοπροσώπως να αποκαταστήσουν και να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους. Μαζί με την κεφαλαιακή αύξηση που αποφασίστηκε με στόχο την πρόωρη εξόφληση της κρατικής χρηματοδότησης σταθεροποίησης, μέσα σε 24 ώρες προέκυψαν και άλλα δύο σημαντικά γεγονότα που καθορίζουν την πορεία εξόδου από την κρίση και την βιώσιμη επιτυχία της Lufthansa.»

The wallpaper image of Statue of Liberty (close up) against clear deep blue sky with copyspace on the right.

Λίγο μετά την αναγγελία της αμερικανικής διοίκησης, οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 40% την περασμένη μόνο εβδομάδα, πράγμα που οφείλεται στο γεγονός ότι οι εταιρείες του Lufthansa Group ήταν άριστα προετοιμασμένες για την επανεκκίνηση. Τους τελευταίους μήνες επέκτειναν συνεχώς τα δρομολόγια μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ και σήμερα πραγματοποιούν περισσότερες από 200 εβδομαδιαίες πτήσεις προς 17 αμερικανικούς προορισμούς. Ήδη από τώρα μπορεί κανείς να κάνει κράτηση για τις πτήσεις αυτές. Και από τον Νοέμβριο, οι επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πλήρες δρομολόγιο πρόγραμμα που  εύκολα θα μπορεί να επεκταθεί, ανάλογα με τις ανάγκες.

Οι επιβάτες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τους ισχύοντες κανονισμούς εισόδου και καραντίνας κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους. Σχετικές πληροφορίες δημοσιεύονται στη διεύθυνση www.auswaertiges-amt.de.