Παρουσία εμπειρογνωμόνων του αμερικανικού FBI που βρίσκονται ήδη στην Κύπρο αποσφραγίζεται το αεροσκάφος που βρίσκεται σε αποθήκη στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Οι συμφωνίες λένε ότι χρησιμοποιήθηκε για παράνομη μεταφορά όπλων στην Λιβύη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το philenews, το κλιμάκιο του FBI με τη συνοδεία ειδικών του Αρχηγείου Αστυνομίας και πυροτεχνουργών θα διαπιστώσουν αν και κατά πόσο το αεροσκάφος φέρει οπλισμό, ή αν έχει υποδομές για τη μεταφορά οπλισμού.

Κατά την ίδια πηγή, το FBI θα υποδείξει συγκεκριμένα όργανα για να διαπιστωθούν τυχόν σχέδια πτήσης και άλλα σχετικά, για να φανεί κατά πόσον το αεροπλάνο ξένων συμφερόντων, συμμετείχε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη μεταφορά όπλων στην εμπόλεμη Λιβύη. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στον αερολιμένα της Πάφου και συγκεκριμένα σε αποθήκη ιδιωτικής εταιρείας για φύλαξη. Το αεροπλάνο είχε προσγειωθεί αρχικά στη Λάρνακα και αυθημερόν μετακινήθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου.

Υπήρξαν υπόνοιες ότι εμπλέκεται στη μεταφορά όπλων στην Λιβύη κατά παράβαση του εμπάργκο που επέβαλαν τα Ηνωμένα Έθνη, με αποτέλεσμα προ μηνός περίπου, να ζητηθεί η φύλαξή του από την Αστυνομία.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος αναφέρεται σε έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στη Λιβύη, με ημερομηνία 8 Μαρτίου 2021. Κατονομάζεται ο ιδιοκτήτης του που είναι ιδιώτης και παρέχει υπηρεσίες όπου ζητούνται.

Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, το σκάφος παρακολουθείται από το διάστημα που ήρθε στην Κύπρο, ωστόσο, δεν ήταν γνωστό κατά πόσον αυτοί που το οδήγησαν στην Κύπρο, είχαν πρόσβαση σε αυτό όλο αυτό το διάστημα και αν παρέμεινε στην αρχική του κατάσταση.