Σύμφωνα με το Reuters, σε εσωτερικό της υπόμνημα η Boeing, αναφέρει ότι, έως τις 8 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εργαζόμενοι, διαφορετικά θα απολυθούν.

To υπόμνημα εστάλη χθες από την διοίκηση της εταιρείας ενημερώνοντας τους 125 χιλιάδες υπαλλήλους της ότι θα πρέπει να κάνουν τον εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, διαφορετικά δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται στον όμιλο.

«Η συμμόρφωση με αυτές τις απαιτήσεις είναι προϋπόθεση για την εργασία», διευκρινίζει το σχετικό υπόμνημα της Boeing, όπως γράφει η εφημερίδα «The Seattle Times».

«Οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτές τις απαιτήσεις έως τις 8 Δεκεμβρίου, ενδέχεται να απολυθούν από την εταιρεία», προσθέτει.

Η κίνηση αυτή αφορά περίπου 125.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, περίπου 57.000 από αυτούς στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να ζητήσουν να εξαιρεθούν «λόγω αναπηρίας ή θρησκευτικής πίστης», αλλά όσοι έχουν λάβει τέτοια απαλλαγή θα πρέπει να «υποβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε τεστ COVID και να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα όταν τους ζητηθεί», ανέφερε η εταιρεία.

Για να δικαιολογήσει την κίνησή της, η Boeing έσπευσε να υποστηρίξει ότι είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τα εκτελεστικά διατάγματα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο.