Η φωτογραφία τραβήχτηκε από μια αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και δείχνει ένα αεροπλάνο να πετάει στον ουρανό, αφήνοντας πίσω του τα γνωστά λευκά ίχνη.

Η φωτογραφία λήφθηκε από το διάστημα από μια αστροναύτη της NASA, τη Μέγκαν ΜακΆρθουρ και δείχνει την ομορφιά του πλανήτη μας από πολύ ψηλά.

Τόσο ψηλά, που ένα αεροπλάνο που πετά σε μεγάλο ύψος και αφήνει πίσω του τα γνωστά λευκά ίχνη φαίνεται να πετά πολύ χαμηλά σε σχέση με τον Διεθνή Διαστημικό σταθμό και μόλις να διακρίνεται εξαιτίας της μεγάλης απόστασης.

«Δεν ξέρω γιατί, αλλά με έκανε να γελάσω δυνατά όταν συνειδητοποίησα ότι ένα αεροπλάνο πετούσε όταν έβγαζα φωτογραφίες πάνω από την Αλμπέρτα του Καναδά, σήμερα» σχολίασε η αστροναύτης της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος, Μέγκαν ΜακΆρθουρ.

«Νομίζω ήταν μια ωραία απόδειξη των ανθρώπων να κινούνται γύρω από τον πλανήτη Γη. Προς τα πού κατευθύνεστε, φίλοι;» ρώτησε η αστροναύτης.

Όπως ανέφερε το στέλεχος της NASA, η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε στις 7:48 το απόγευμα, ενώ ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός πετούσε πάνω από τη λίμνη Πακόφσκι.
Με τα στοιχεία που παρείχε η αστροναύτης για την περιοχή και την ώρα που λήφθηκε η φωτογραφία, οι χρήστες με τη μεγαλύτερη περιέργεια κατάφεραν να προσδιορίσουν ότι το αεροπλάνο που φαίνεται στη φωτογραφία ήταν μεταγωγικό αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Atlas Air, που εκτελούσε την πτήση από το Άνκορατζ της Αλάσκα στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η φωτογραφία ανέβηκε στα social media και έγινε πολύ γρήγορα viral, με τους χρήστες να εντυπωσιάζονται και να εκδηλώνουν τον θαυμασμό τους.

 

Πηγή: www.sputniknews.gr