Οι φίλες της έπεισαν τη νεαρή γυναίκα να πάρει την πτήση, αλλά όταν τελικά επιβιβάστηκε της ήταν πραγματικά αδύνατο να ελέγξει τους φόβους της για τα αεροπλάνα.

Μια νεαρή κάτοικος της πόλης Νοβοσιμπίρσκ στη Σιβηρία της Ρωσίας κατάφερε να ξεπεράσει τους φόβους της για τα αεροπλάνα, χάρη σε έναν καλόκαρδο πιλότο.

Η Γιούλια Κολόσοβα υπέφερε πάντα από αεροφοβία – τον φόβο για τα αεροπλάνα – γι’ αυτό και όλα τα ταξίδια που είχε κάνει στη ζωή της μέχρι τότε ήταν με το αμάξι ή με τρένο.
Ωστόσο, οι φίλες της κατάφεραν με τα πολλά να πείσουν τη νεαρή γυναίκα να επισκεφτεί την Αγία Πετρούπολη – πόλη που βρίσκεται σχεδόν 4 χιλ. χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της και απέχει πάνω από δυο μέρες με το αμάξι ή το τρένο.

Τελικά, η Γιούλια πείσθηκε να πετάξει μέχρι την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρωσίας και ξεπέρασε το ταξίδι εκεί χωρίς σημαντικά προβλήματα. Βέβαια, είχε προηγουμένως κλείσει τη θέση της να είναι στον διάδρομο του αεροπλάνου, ώστε να μην βλέπει έξω από το παράθυρο και ταράζεται. Κάποτε, ήρθε η μέρα για να επιστρέψει στο σπίτι της και η Γιούλια έπρεπε να ανεβεί ξανά στο αεροσκάφος.

Όσο όμως ήταν ακόμα στο αεροδρόμιο, ένας υπάλληλος της αεροπορικής της έσκισε το όνομα στη μέση, κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων, κάτι που φάνηκε στη Γιούλια ως τραγικός οιωνός για το ταξίδι που θα ακολουθούσε. Η νεαρή γυναίκα πανικοβλήθηκε. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, μια αεροσυνοδός δεν σταμάτησε λεπτό να δίνει κουράγιο στη νεαρή γυναίκα, ρωτώντας τη διαρκώς πώς αισθάνεται και εάν χρειαζόταν το οτιδήποτε για να νιώσει λίγο πιο άνετα. Μάλιστα, προς το τέλος του ταξιδιού, η αεροσυνοδός έδωσε στη Γιούλια ένα χειρόγραφο σημείωμα από τον πιλότο.

«Αγαπητή κυρία, να μην φοβάστε και να μην ανησυχείτε. Σε 20 λεπτά θα αρχίσουμε τη διαδικασία της καθόδου. Και θα προσπαθήσουμε να προσγειωθούμε με τον πιο προσεχτικό τρόπο» έγραφε το σημείωμα του πιλότου.

Η Γιούλια, που μέχρι τότε παραδέχεται πως ήταν καρφωμένη στο κάθισμά της καθ’ όλη τη διάρκεια της επιστροφής, εξομολογήθηκε ότι αυτά τα λόγια του πιλότου ήταν που την καθησύχασαν.

Έκτοτε, δεν φοβάται πια τα αεροπλάνα και σχεδιάζει ήδη τα επόμενα αεροπορικά ταξίδια της και σε άλλες χώρες της Ρωσίας, αλλά και σε άλλες χώρες.

Πηγή: www.sputniknews.gr