Η πτήση της Air Arabia Maroc από την Καζαμπλάνκα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, έπειτα από αναφορά για άρρωστο επιβάτη.

Μάλιστα, όταν η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης ανέβηκε στο αεροπλάνο για να παραλάβει τον Μαροκινό που φέρεται να ήταν άρρωστος, 21 επιβάτες βγήκαν τρέχοντας. Κάποιοι από αυτούς κρύφτηκαν κάτω από παρκαρισμένα αεροπλάνα, σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους και το αεροδρόμιο έκλεισε για περισσότερες από τρεις ώρες. Πάνω από 60 πτήσεις είτε είχαν καθυστέρηση, είτε προσγειώθηκαν τελικά σε άλλα αεροδρόμια, εξαιτίας του περιστατικού.

Η αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα, ενώ αναζητεί άλλους τόσους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι εκείνος που φερόταν να ασθένησε, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά. Επίσης, συνελήφθη το άτομο που τον συνόδευσε στο νοσοκομείο, από όπου προσπάθησε να διαφύγει και ένας ακόμη επιβάτης που φέρεται να επέδειξε επιθετική συμπεριφορά στο νοσοκομείο.

Όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται, δήλωσε η Άινα Κάλβο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της περιφέρειας των Βαλεαρίδων Νήσων. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες που μας επιτρέπουν να βεβαιώσουμε ότι πρόκειται για σχεδιασμένη ενέργεια παράτυπης μετανάστευσης», συμπλήρωσε.