Η TSA των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία διαχειρίζεται την ασφάλεια των αεροδρομίων σε όλη τη χώρα, έλεγξε πάνω από 2,4 εκατ. επιβάτες, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη κίνηση από την έναρξη της πανδημίας.

Ο αριθμός εξακολουθεί να απέχει περίπου 500.000 από το ρεκόρ του ημερήσιου επιβάτη πριν από την πανδημία που σημειώθηκε το 2019 με 2,9 εκατ. επιβάτες, αλλά δείχνει σημαντική ανάκαμψη στην εγχώρια αεροπορική ζήτηση, από το χαμηλό επίπεδο του περίπου 1 εκατ. το 2020.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των διακοπών στις ΗΠΑ, από τις 19 έως τις 28 Νοεμβρίου, ταξίδεψαν πάνω από 20 εκατ. επιβάτες. Η επίσκεψη στην οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς αποτελεί τον βασικό λόγο των εγχώριων ταξιδιών αυτή τη στιγμή, όπως και η τόσο απαραίτητη απόδραση σε ένα μέρος «εύκολο», χωρίς διαβατήριο. Ιδιαίτερα με τις πρόσφατες αιφνίδιες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και τους πρόσθετους περιορισμούς, οι άνθρωποι εξακολουθούν να διστάζουν να διασχίσουν οποιαδήποτε διεθνή σύνορα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου απαιτείται τεστ πριν από την πτήση για όλους όσους ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε για το εάν θα τεθούν περαιτέρω περιορισμοί στα ταξίδια, απάντησε πως δεν αναμένεται κάτι τέτοιο καθησυχάζοντας τους Αμερικανούς πολίτες που σχεδιάζουν τις αποδράσεις τους.