Αρκετα επαγγελματικά ταξίδια ακυρώθηκαν στο Χίθροου, λόγω ανησυχιών ότι οι ταξιδιώτες θα «παγιδευτούν στο εξωτερικό» λόγω των τεστ πριν από την αναχώρηση.

Όπως ανακοίνωσε το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή, η ζήτηση για πτήσεις μειώθηκε κατά 60% συγκριτικά με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Το Χίθροου ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτρέψει στους ταξιδιώτες να απομονώνονται στο σπίτι τους και όχι σε ακριβά ξενοδοχεία. «Επιτρέποντας στους Βρετανούς να απομονωθούν στο σπίτι, οι υπουργοί μπορούν να βεβαιωθούν ότι θα επανενωθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα αυτά τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Χόλαντ-Κέι.

«Θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι περιορισμοί στα ταξίδια θα αρθούν το συντομότερο δυνατό για να δοθεί στους επιβάτες η ασφάλεια να κάνουν κράτηση για το 2022», πρόσθεσε.

Το Χίθροου δήλωσε ότι δεν αναμένει τα διεθνή ταξίδια να ανακάμψουν στα επίπεδα του 2019 έως ότου αρθούν τουλάχιστον όλοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των τεστ, από όλες τις αγορές του. «Αυτό είναι πιθανό να είναι αρκετά χρόνια μακριά», πρόσθεσε το αεροδρόμιο.