Αυστηρότερους κανονισμούς εισόδου από τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Νορβηγία θα εφαρμόσει η Αυστρία από τα Χριστούγεννα, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, όσοι φθάνουν στην Αυστρία από μία από τις παραπάνω χώρες, υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα δέκα ημερών. Από την υποχρέωση απαλλάσσονται όσοι έχουν ήδη δεχθεί τον ενισχυτικό εμβολιασμό και έχουν επιπλέον αρνητικό μοριακό τεστ.

Ακόμη αυστηρότεροι κανόνες αναμένεται να επιβληθούν στο εσωτερικό από τις 27 Δεκεμβρίου, με περιορισμό συνάθροισης σε κλειστό χώρο χωρίς προκαθορισμένες θέσεις στα 25 άτομα, τα οποία θα είναι εμβολιασμένα ή θα έχουν αναρρώσει από την Covid-19 (Κανόνας 2G) και θα φορούν προστατευτική μάσκα τύπου FFP2. Σε χώρους με προκαθορισμένες θέσεις, θα επιτρέπεται να συγκεντρωθούν έως και 500 άτομα με Κανόνα 2G ή έως και 1000 άτομα με τον Κανόνα 2G+, δηλαδή και με αρνητικό διαγνωστικό τεστ και έως 2000 άτομα που έχουν ολοκληρώσει και τον ενισχυτικό εμβολιασμό και έχουν επίσης αρνητικό τεστ.

Στον κλάδο της εστίασης, από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00. Αναπόφευκτα, ακυρώνονται και όλες οι μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις για την αλλαγή του έτους.