Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών στην εμπόλεμη επαρχία Τιγκράι, στη βόρεια Αιθιοπία ανακοίνωσε η υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αρμόδια για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις.

Ειδικότερα, τα πλήγματα από τη 19η ως την 24η Δεκεμβρίου «προκάλεσαν μαζικές απώλειες αμάχων, δεκάδες νεκρούς σε σειρά αεροπορικών επιθέσεων, των πιο εντατικών και με τις πιο βαριές απώλειες από τον Οκτώβριο», ανέφερε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Βομβαρδισμοί έγιναν στις πόλεις Αλαμάτα, Κόρεμ, Μάιτσου, Μεκόνι και Μιλάζατ, στο νότιο Τιγκράι, καθώς και στη Μεκέλε, την πρωτεύουσα της επαρχίας, τόνισε το OCHA, χωρίς να διευκρινίσει από πού άντλησε τις πληροφορίες του. Τόνισε ακόμη πως η κατάσταση παραμένει «τεταμένη και απρόβλεπτη» στη βόρεια Αιθιοπία, όπου οργανώσεις βοήθειας δυσκολεύονται να διανείμουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που τα έχουν απελπιστική ανάγκη.

Η σύρραξη στην Αιθιοπία έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει προκαλέσει πολύ σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, εξωθώντας πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.