3 αεροπλάνα γεμάτα… πατάτες θα πετάξουν άμεσα, με τη βοήθεια της αμερικανικής εταιρείας διαμετακόμισης φορτίων Flexport Inc., στην Ιαπωνία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη που σημειώνεται στη χώρα, και ώθησε πρόσφατα την MacDonald’s στην απόφαση να διαθέτει τηγανητές πατάτες μόνο σε συσκευασίες μικρού μεγέθους.

«Η Flexport μόλις ανέλαβε τη μεταφορά τριών φορτίων 747 στην Ιαπωνία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις τηγανητής πατάτας» ανακοίνωσε μέσω Twitter o CEO της εταιρείας Ράιαν Πίτερσεν.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πίτερσεν είχε αναφέρει σε ανάρτηση ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον την «κρίση» στα καταστήματα της αλυσίδας McDonald’s ανά την Ιαπωνία, εξαιτίας της ελλείψης τηγανητών πατατών.

Η McDonald’s Holdings Co. Japan ανακοίνωσε στις 21 Δεκέμβρη ότι για ένα διάστημα θα διέθετε τηγανητές πατάτες μόνο σε μικρές συσκευασίες εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσαν στην εφοδιαστική αλυσίδα οι πλημμύρες σε ένα λιμάνι του Βανκούβερ και οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Μετά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ρεπορτάζ της ιαπωνικής τηλεόρασης έδειξαν πελάτες να σχηματίζουν μεγάλες ουρές σε ένα από τα εστιατόρια της αλυσίδας στο Τόκιο, θέλοντας να προλάβουν μια τελευταία παραγγελία με… χορταστική μερίδα τηγανητών πατατών, πριν εφαρμοστεί η αλλαγή.