Το περιστατικό συνέβη στη Βρετάνη και ο άνθρωπος που δεν πρόσεξε τι ακριβώς ήταν το αεροπλάνο που επιχείρησε να τυφλώσει με ακτίνες λέιζερ κατέληξε προσωρινά στη φυλακή.

Ο συλληφθείς μπορούσε το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου να προκαλέσει ακόμη και τη συντριβή κάποιου αεροσκάφους. Είχε όμως την ατυχία να σημαδέψει ένα «Atlantique 2» του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού το οποίο εντόπισε τη θέση του εύκολα.

Το γαλλικό πολεμικό αεροπλάνο στοχοποιήθηκε από τον τύπο με το λέιζερ καθώς επρόκειτο να προσγειωθεί σε στρατιωτική βάση της Βρετάνης, στη βορειοδυτική Γαλλία. Ο πιλότος ενοχλήθηκε πολύ από το εκτυφλωτικό φως που έπεσε καταπάνω του προερχόμενο από τη γη, έτσι αναγκάστηκε να ανακτήσει λίγο ύψος και να πραγματοποιήσει μερικούς ελιγμούς πάνω από την πίστα προσγειώσεως. 

Ωστόσο, ως επαγγελματίας στρατιωτικός, είχε τα σωστά ανακλαστικά και την ψυχραιμία να χρησιμοποιήσει κάποια από τα όργανα με τα οποία είναι εξοπλισμένο το «Atlantique 2» ώστε να κυνηγήσει από αέρος τον δράστη της επίθεσης.

Οι σχετικοί με την αναγνώριση σκοπεύσεως αισθητήρες δούλεψαν καλά, έτσι κατέστη δυνατός ο ακριβής εντοπισμός του σημείου από το οποίο είχε εξαπολυθεί η δέσμη λέιζερ.

Τα δεδομένα που άντλησε από τα όργανά του ο πιλότος τα μετέδωσε αμέσως στην αστυνομία της περιοχής πέριξ του αεροδρομίου. Τα περιπολικά βγήκαν στον δρόμο και ο δράστης της επικίνδυνης επίθεσης συνελήφθη.

Αν δεν αποδειχθεί κατάσκοπος, θα εισπράξει ένα εξάμηνο ως ποινή φυλακίσεως και πρόστιμο 7.500 ευρώ.